De vorbă cu un băiat


Eşti puţin îngândurat, ceva te nelinişteste. De ceva timp te afli într-o stare pe care nu ai mai avut-o pâna acum, nu mai poţi să fii sincer cu cei din jur, nimic nu mai merge, nimic nu te mai încântă. Neliniştea care te stăpâneşte a fost provocată datorită apariţiei unor simţăminte interne care te tulbură şi care sunt specifice  băieţilor aflaţi în perioada preadolescenţei. Ai vrea să afli răspunsul la multe întrebări , dar nu ai curajul să îi întrebi pe alţii, unii baieţi rasfoiesc dictionare sau intreaba pe prietenii lor vrând să se lămurească.

Ai aflat desigur că Dumnezeu a dat fiinţelor puterea de a transmite viaţa mai departe, de aceea trebuie să intrăm puţin în amănunte. Cea mai mică particulă care formează organismul este celula. În planul lui Dumnezeu fiecare celulă îşi are rostul ei. Printre cele mai importante celule sunt cele care transmit viaţa. Ele se numesc celule germinative sau celule genitale. Orice fiinţă vie ia naştere prin unirea a două celule genitale, a ovului feminin şi a spermatozoidului, care este celula genitală bărbătească. Acest lucru este valabil şi la animale şi la plante. Cele două celule se întâlnesc cu ajutorul organelor genitale, pe care omul le-a primit de la Dumnezeu pentru transmiterea vieţii. Aceste organe au fost create de Dumnezeu în scopuri nobile deci sunt bune şi trebuie să ajungi să vorbeşti despre ele fără ruşine după cum vorbeşti deseori să zicem, despre ochi sau ureche. Această atitudine se poate însuşi doar prin educaţie..

Deja ştii că organele genitale feminine sunt diferite de cele ale băieţilor respectiv ale bărbaţilor. Cele feminine se afla în interiorul trupului pentru că acolo va trebui să crească copilul şi să se dezvolte timp de nouă luni.

Glandele sexuale ale băiatului, respectiv ale bărbatului se află în exteriorul trupului sau, sunt în număr de două şi se numesc testicole. Ele se află într-un săculeţ care se numeşte scrot. Aceste glande produc mereu spermatozoizi. Organul sexual bărbătesc mai este format şi din penis, pentru care unii folosesc deseori expresii indecente, care nu sunt demne de un băiat bine educat şi de un om matur.

Dacă părinţii doresc să aibă un copil, tatăl cu ajutorul penisului face ca spermatozoizii să ajungă în uterul mamei. Pentru a se  forma o noua fiinţă vie, este necesar ca spermatozoizii să se uneasca cu un ovul maturizat, ceea ce este posibil numai în anumite zile ale lunii. Tata şi mama pot afirma ca în această legatură nu sunt numai ei, ci şi Dumnezeu, Creatorul care dă sufletul nemuritor copilului. Dacă tatăl şi mama fac acest lucru în cadrul căsătoriei legal încheiată, dorind să-şi exprime prin această unire dragostea reciprocă şi dorinţa de a avea copii, ei fac un lucru permis, corect şi sfânt. Sfănta Scriptură ne vorbeşte despre această  unire atunci când spune că “Amândoi vor fi un singur trup”. Acest act săvârşit în afara căsătoriei legitime  este păcat, pentru că Dumnezeu nu permite acest lucru.

Referinţe bibliografice: “O vorbă sinceră cu băieţii” – Editura Presa bună,  Iaşi,  2003.

One thought on “De vorbă cu un băiat

  1. Pentru ca in alta parte, nu trebuie sa fii egiost ca sa fii fericit.Si poate nu sunt atatea probleme in jur ca sa trebuiasca sa fii ignorant.Altundeva, si oamenii cu IQ ridicat sunt fericiti.Poate aceste axiome sunt valabile si in alte parti, insa la noi, e mai usor sa fii egiost, ignorant si nesimtit, decat sa respecti si sa ai bun simt. Si uite de ce unii sunt relaxati.Nesimtitii sunt cele mai fericite personaje. Ei nu au probleme. Ei sunt relaxati.p.s. repetarea unor cuvinte in comentariul curent nu e o simpla coincidenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>