Un model de viaţă – Nadia Comaneci

     Nadia Comăneci s-a născut la 12 noiembrie 1961, în oraşul Oneşti din judeţul Bacău.  Se poate spune despre Nadia Comăneci că a valorificat şansa ei de a se fi născut într-un oraş în care se practica gimnastica, descoperindu-şi astfel calităţile  pentru acest sport. Ea s-a remarcat din primii ani ai carierei, astfel încât  la varsta de 10 ani câştigă toate medaliile de aur ale Cupei României, categoria copii, iar în ziua în care împlinea 11 ani cucereşte  primul titlu de campioană absolută a tării. Nadia Comăneci a câştigat multe medalii internaţionale şi este prima gimnastă care a obţinut nota 10 pentru exerciţiul pe care l-a executat, intrând astfel în istorie.

     Pentru Ziare.com, Nadia Comăneci a declarat că este fericită că a ales să practice sportul care a făcut-o cunoscută în întreaga lume: „Viata pe care o am in prezent este rezultatul a ceea ce am facut in copilarie. Cand privesc in trecut, pot zice ca sunt fericita ca mama mea m-a dus la gimnastica. Nu m-am apucat de acest sport pentru a dobandi celebritatea, pur si simplu asa a fost sa fie”.

     „Oamenii mi-au spus ca paream trista atunci cand participam la concursuri. In general, lumea afirma multe lucruri referitoare la viata pe care o duc gimnastele. Se spune ca fetele muncesc prea mult si ca indura lucruri mult prea grele pentru varsta lor. Eu niciodata nu m-am plans de asemenea lucruri, doar cei din jurul meu o faceau”, a spus campioana olimpica de la Montreal.

      Ce părere ai? Ce calităti deosebite a avut Nadia în copilăria sa? Ai şi tu, aceste calităţi? Este vorba despre multă voinţă, multă perseverenţă şi multă muncă. Dacă nu le ai încă, ele se pot forma cu siguranţă, prin educaţie.

     Ai reuşit să-ţi descoperi cu adevărat talentul? Faci ceva pentru a-ţi pune în valoare talentul şi aptitudinile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>