O fată şi băieţii

În viaţa ta a fost poate o perioadă când nu prea te înţelegeai cu băieţii, ţi s-a părut că sunt insuportabili, duri şi violenţi, de aceea ţi-ai petrecut cu mare plăcere timpul de joacă în mijlocul fetelor. Însă, ca oricare fată, fără să-ţi dai seama, eşti supusă unei continui dezvoltări şi la un moment dat începând cu vârsta de 12/13 ani ai început să simpatizezi băieţii.  Sentimentul acesta este trezit în inima fetei de către Dumnezeu. Această simpatie instinctivă, această atracţie este sănătoasă şi normală. Oamenii maturi care se supără şi chiar sunt uimiţi că tinerii vorbesc despre dragoste, nu au reuşit să înţeleagă în întregime planul lui Dumnezeu.

Atunci când Dumnezeu “a zidit omul” punând în el instinctele i-a dat şi capacitatea şi puterea  de a le stăpâni şi orienta în direcţii corecte, pentru a le pune în funcţiune doar la un moment dat. Dar şi acest lucru se formează şi se învaţă în timp, cu multă vointă, bucurie şi colaborare. Cred că în adâncul sufletului  tău ai marea dorinţă ca într-o bună zi să întâlneşti dragostea adevărată!

Indiferent de ceea ce ai auzit sau văzut dacă doreşti să te afli cu adevărat pe “calea cea bună” în descoperirea dragostei adevărate, trebuie să faci o anumită ordine în viaţa ta, şi sigur nu vei regreta.

Pentru început o fată trebuie să cunoască  bine băieţii, de aceea profită de fiecare prilej ce ţi se oferă în acest sens: sfaturile din partea părinţilor, educaţia sănătoasă oferită tinerilor, sportul sau excursiile în grup. În aceste ocazii analizează băieţii, deşi nu este uşor. Psihologia lor este diferită, de aceea o fată nu trebuie să se mulţumescă cu aparenţele.  Încearcă să le cunoşti sufletul! Nu te lăsa amagită de cele  trecatoare, şi anume: vocea băiatului, dispoziţia, puterea, culoarea părului, maşina, banii, succesele lui şcolare sau sportive. Pe de altă parte, nu e nevoie să-l condamni pe “acel băiat” doar pentru că nu şi-a ales bine cămaşa, sau pentru că sacoul nu-i stă ireproşabil.

O fată trebuie să se ferească  de declaraţiile de dragoste premature şi de intimităţile anormale. Dacă simţi faţă de un fost prieten de joacă o deosebită simpatie sau chiar dragoste nu-ţi dezvălui imediat sentimentele, dar pregăteşte-te în mod serios ca astfel să fii demnă de iubirea lui. Trebuie să mai ţii cont de un lucru: nu orice băiat care este politicos, serviabil şi amabil cu o fată, o şi iubeşte! Nu este decât dovada unei bune educaţii, a tactului sau eventual a acelei bucurii de a putea fi în prezenţa fetelor.

O fată trebuie să răspândească în  jurul său numai veselie şi bucurii, sănătate şi curăţenie, fără a ţine cont cui i le adesează. Dumnezeu le vede pe toate şi se bucură că o fată serioasă îl ajută în împlinirea operei lui. Urmează-ţi deci drumul vieţii si încearcă, să judeci lucid şi să iubeşti.

Ai grija  de inima ta! Unor fete le este frică că vor rămâne nemăritate şi din această cauză se grăbesc cu măritişul. Nu trebuie să -ţi fie frică că nu te vei căsători! La vârsta de 14-16-18 ani o fată nu are personalitatea conturată  şi nici  cea  a băiatului nu s-a conturat definitiv. Gusturile se pot schimba în decursul unui an. Să analizăm, de exemplu, “simpatiile” unei fete. Au fost mai multe şi era convinsă că ultimul ei prieten a fost cel mai frumos şi cel mai veritabil.

Dezvoltă-ţi organismul, sentimentele, raţiunea, inima, conştiinţa.  O fată trebuie să fie mereu activă, de aceea ocupă-te cu studiul, cu treburile casnice, dezvoltă-ţi cunoştinţele în diverse domenii, efectuează în mod voluntar munci speciale şi fă în mod dezinteresat, fapte bune. O fata cu o viaţă bine organizată  posedă cea mai sigură armă împotriva iluziilor, împotriva sentimentalismului distrugător.

Încearcă să-i ajuţi mai mult pe fraţii şi colegii tăi. O fată trebuie să-şi pună în slujba aproapelui valoroasele calităţi feminine cu care a înzestrat-o Dumnezeu. Aproapele tău să fie mai întâi părinţii şi fraţii. În loc să fii o fată insuportabilă, egoistă, pretenţioasă şi o adevărată spaimă a familiei, fii o fiinţă la ajutorul căreia se poate apela întotdeauna. Aceasta e cea mai bună pregătire pentru dragostea adevărată de mai târziu. Nu vei putea fi dintr-o dată generoasă, dacă până atunci nu ai fost niciodată.

Nu uita că rugăciunea te pune în faţa lui Dumnezeu, si te ajută să-ţi restabileşti echilibrul sufletesc. Într-un cuvânt, o fată trebuie să se pregătească în mod serios şi temeinic pentru adevărata dragoste şi pentru întemeierea unei familii fericite….

Referinţe bibliografice: “O vorbă sinceră cu fetele” – Editura Presa bună,  Iaşi,  2003.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>