O fată în căutarea frumuseţii

O fată  se bucură dacă e frumoasă şi, în mod natural, tinde spre frumuseţe pentru ca Dumnezeu a sădit în femeie simţul estetic iar în bărbat a sădit acel instinct care il face receptiv la farmecul feminin. Făra  acest instinct bărbatul n-ar descoperi ceva atrăgător la genul feminin şi astfel ar neglija căsătoria şi perpetuarea speciei.

Dacă vrei să fii o fata frumoasă, iubeşte tot ceea ce este frumos: filmele, cărţile, piesele de teatru frumoase. Crează-ţi frumuseţi în jurul tău. Să fie frumoasă camera în care trăieşti, dulapul şi sertarele aranjate. Pentru că esti elevă, îngrijeşte-te de cărţi şi caiete şi scrie ordonat pentru că scrisul dezordonat şi incorect demască un interior dezordonat. Mintea si mâinile tale să transforme totul din jurul tău, în ceva frumos.

Înfrumuseţează-te! O fata trebuie să fie frumoasă, atrăgătoare, dar cu măsură. Adevăraţii băieţi caută tocmai această măsură la fete. Se întâmplă că, aparent, băieţii apreciază mai mult o fată care poartă o fustă foarte scurtă sau chiar provocatoare. Dar, băieţii serioşi nu-şi încredinţează viaţa şi inima în mâinile acestor fete superficiale. Deviza ta să fie: modestie! Nu te schimba zilnic de cinci ori numai ca prietenele tale să te invidieze sau, spre a ului pe băieţii care nici nu-şi prea dau seama de rochiile purtate de tine.

Nu te uita toată ziua în oglindă. Nu te pieptăna de zeci de ori pe zi, şi nu te îngrijora dacă o şuviţă de păr nu-ţi stă bine. Frumuseţea ta să oglindească înainte de toate frumuseţea internă,  pe aceea a sufletului, frumuseţea conştiinţei.

Pentru a fi frumoasă priveşte-te:
Un minut în faţa oglinzii;
Cinci minute în faţa sufletului tău;
Cinsprezece minute în faţa lui Dumnezeu!

(
Michael Quoist, „Îngrijirea frumuseţii”, în Reussir)

Referinţe bibliografice: “O vorbă sinceră cu fetele” – Editura Presa bună,  Iaşi,  2003.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>