UN BĂIAT ŞI TRUPUL SĂU


Ai ajuns într-o etapa foarte importantă a vieţii tale Această etapă, care durează aproximativ de la 13 la 20 de ani, se numeşte adolescenţă.  Trupul unui băiat este supus procesului de transformare în timpul adolescenţei. Această transformare ţi se pare incomodă de aceea îţi produce nelinişte şi greutăţi.

Deja ştii rolul important al glandelor sexuale. Dar aceste glande, care produc spermatozoizii (în cazul bărbatului), produc şi alte substanţe. Aceste substante ajung în sânge, apoi pătrund în tot trupul şi, sub influenţa lor, un băiat va deveni, încetul cu încetul, bărbat. Trebuie să ştii  că, glandele sexuale sunt izvorul virilităţii tale – dar pentru ca un băiat să devenă un adevărat bărbat, trebuie să-şi educe în acelaşi timp şi caracterul.

Dacă secreţia glandelor sexuale ajunge în circulatia sângelui timp mai îndelungat, circulaţia devine mai intensă, astfel încât şi venele penisului se umplu cu sânge. Acest fenomen, cu toate că este neobişnuit, poate şi neliniştitor, este totuşi natural şi normal. Noaptea se poate scurge prin penis o secreţie, dar şi acesta este un fenomen natural care, începând de acum, se va repeta la intervale de timp mai lungi sau mai scurte; este vorba de poluţie. Acest lucru se intampla pentru că glandele sexuale, de multe ori, secretă mai multă substanţă decât ar putea organismul să prelucreze. Aşa că, natura rezolvă problema, eliminând surplusul din organism în timpul somnului.  Dumnezeu ţi-a încredinţat deja forţele necesare transmiterii vieţii. Acest lucru se poate întampla şi în timpul  gimnasticii şi la innot, dar totul este în ordine daca nu l-ai provocat tu! Atunci când te speli sau faci baie să faci liniştit tot ce ţine de igiena trupului şi a organelor sexuale. Însă, în nici un caz să nu te ocupi fără motiv de ele, şi nu lăsa pe alţi băieţi sau bărbaţi să ţi le atingă. În sfârşit, trebuie să-ţi atrag atenţia în mod serios ca sunt bărbaţi la care instinctul sexual este atât de dezordonat încât, pentru satisfacerea poftelor lor sexuale, caută băieţi. După cum vezi, sunt oameni cu tendinţe bolnave care încearcă să câştige încrederea unui băiat prin vorbe prieteneşti, prin mici cadouri, prin invitaţii la plimbare sau la cinema, plimbări cu maşina, ca după aceea să-şi satisfacă instinctul sexual printr-un abuz. Aceasta este homosexualitatea. Dacă un asemenea bolnav ar vrea să te seducă, adresează-te poliţistului cel mai apropiat sau spune părinţilor tăi.

Izvorul virilităţii tale te îndeamnă mereu la respect! Acest sentiment al pudicităţii este înnăscut şi îl opreşte pe un băiat ca să arate, să privească sau să atingă organele sexuale fără motiv. Nu pentru ca aceste organe ar fi rele, dimpotrivă, sunt bune, după cum tot trupul e bun, căci a fost creat de Dumnezeu. Tocmai de aceea, un băiat trebuie să-şi ascundă organele sexuale de văzul altuia pentru că au şi vor avea o importanţă mare.

Din păcate, trebuie să-ţi mai atrag atenţia şi asupra unui abuz care se întâmplă între adolescenţi. Dacă un băiat prin atingerea organului său sexual, îl agită în mod conştient şi voluntar în aşa măsură încât face să se scurgă sămânţa din organul său, săvârşeşte solitar un păcat care se numeşte masturbaţie. Un asemenea băiat abuzează de izvorul virilităţii sale. În loc să se opună dorinţelor sale, le lasă frâu liber şi risipeşte în acest fel energiile de care trupul are nevoie pentru ca să se dezvolte. Ştiinţa medicală a dovedit că spermatozoizii sunt prelucraţi de organism în mare măsură şi sunt folosiţi pentru maturizarea trupului. Surplusul de care organismul nu are nevoie – după cum am arătat mai sus – părăseşte organismul într-un mod sănătos şi natural. Un băiat serios nu asculta de colegii şi “prietenii” necumpătaţi care afirmă că aceasta nu înseamnă nimic rău, că se poate produce uşor, şi că nu provoacă nici o daună… Dacă un băiat recurge la aceasta, poate nu se va îmbolnăvi, dar va fi mereu somnoros, se va simţi mereu obosit, nu se va putea concentra asupra unei munci serioase, va neglija sportul şi va obţine rezultate din ce în ce mai slabe. Dauna spirituală ce urmează din aceasta va fi şi mai mare. Un băiat care practică masturbaţia este mereu chinuit de remuşcări de conştiinţă, devine dezgustat de sine însuşi, iar faţă de alţii are un complex de inferioritate.

Prin instinctul reproducerii, adică prin instinctul sexual, Dumnezeu vrea ca oamenirea să dăinuie, să se menţină. Dacă nu ar exista acest instinct, mulţi oameni nu s-ar căsători, deoarece creşterea şi educarea copiilor dă multă bătaie de cap. Aşadar, Dumnezeu i-a înserat omului instinctul reproducerii, ca prin acesta să-l conducă la căsătorie. Acest instinct are trei aspecte:

1) dorinţa sufletului (dorinţa de a găsi o partenera de viaţă);

2) dorinţa de a transmite viaţa (dorinţa de a avea copii);

3) dorinţa naturală (dorinţa sexuală propriu-zisă).

Dumnezeu a voit ca şi satisfacţia sexuală – când doi oameni (bărbat şi femeie), în cadrul căsătoriei, se unesc trupeşte şi sufleteşte – să fie însoţită de o plăcere. Acest lucru e voit de Dumnezeu şi de aceea e o plăcere legitimă. Instinctul şi puterea pe care începe s-o simtă fiecare adolescent sunt mai puternice decât oricare alt instinct şi se manifestă foarte violent. Odată, un profesor de biologie a comparat acest instinct cu puterea unei ape curgătoare şi, într-adevăr aşa este. Dar omul trebuie să ştie să-l stăpânească. Dacă se revarsă din albia sa şi rupe barajele, poate să provoace pagube imense, tot aşa şi cu instinctul sexual: dacă-l stăpâneşti, va fi spre binele tău şi al urmaşilor tăi.

Problema cea mai grea constă în aceea că unii tineri se gândesc că de acest păcat nu mai pot scăpa niciodată. Unui băiat care crede aşa ceva îi spun doar atât: este posibil! Oricine poate să comită un păcat, dar a rămâne curat sau a redeveni curat cere de la om mult curaj şi multă luptă cu sine. Mulţi tineri devin bărbaţi în adevăratul sens al cuvântului tocmai în această luptă dură pentru o viaţă curată.

Lupta cea mare

Fără îndoială că, fără luptă un băiat nu va reuşi. Simpla hotărâre în această privinţă nu este suficientă, trebuie depus un efort zilnic, trebuie purtată o luptă fermă şi susţinută. Dintre mijloacele naturale care te pot ajuta, menţionăm:

1. Îndreaptă-ţi atenţia spre altceva căci nervii sexuali şi nervii creierului sunt într-un raport reciproc. De aceea, în timp de ispită, un băiat trebuie să se gândească la altceva. Dacă îţi scrii temele pentru şcoală, ieşi puţin la aer curat, plimbă-te, cântă la pian dacă te pricepi sau joacă-te. Şi seara? Şi noaptea? Şi atunci poţi să te gândeşti la altceva. Dacă-ţi place fotbalul imaginează-ţi două echipe între elevi şi profesori. Tu eşti arbitru, conduci jocul.

2. Un al doilea mod natural: fii călit, nu moale! Un băiat învaţă să renunţe începând cu lucrurile mici. Nu este necesar să vezi toate filmele, să te opreşti în faţa tuturor cofetăriilor, să citeşti toate romanele captivante. Acea varietate de lucruri pe care azi o putem auzi şi vedea excită firea noastră senzuală. Desigur, aceasta nu înseamnă să umblăm pe stradă cu ochii închişi sau cu urechile astupate. Poţi să faci ca, atunci când ţi se oferă ocazia de a vedea ceva deosebit, să nu te opreşti. Încearcă să închizi o carte la un pasaj emoţionant pentru a-l relua abia în ziua următoare.  Un băiat responsabil trebuie să-şi facă temele, se pregăteşte-te sârguincios în fiecare zi pentru şcoală.

3. Un alt mijloc: ocupă-te de ceva! Pentru un baiat este important cu ce se ocupa în timpul liber. Dacă vrei să rămâi curat e bine să ai mereu o ocupaţie, o pasiune; să nu-ţi petreci timpul liber fără nici un rost sau în căutarea unor plăceri deşarte. Îţi place să joci fotbal, să înoţi, să joci tenis; poate eşti filatelist sau cânţi la vreun instrument: este foarte bine, dar un băiat serios nu uită nici de carte.

Prelucrare dupa un text din “O vorbă sinceră cu băieţii” – Editura Presa bună,  Iaşi,  2003

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>