Cornel Amariei a construit un robot care poate găsi victimele unui cutremur

Cornel Amariei este cel mai tânăr inventator român.

S-a născut la 9 septembrie 1993, în Bucureşti. Studiază clasele V-VIII la Colegiul Naţional „Tudor Vianu“ . În prezent este elev în clasa a X a la Liceul Internaţional de Informatică. Cornel în vârstă de 16 ani a construit un robot care poate urmări persoane şi un robot care poate găsi victimele în caz de cutremur, cu care a participat la concursuri internaţionale de profil, aducând României şase medalii pentru robotică şi IT (trei de aur şi trei de bronz).

Pasiunea lui Cornel Amariei pentru robotică a început din gimnaziu, când era elev în clasa a VIII-a. Atunci a văzut un film cu un robot făcut de nişte studenţi de la Universitatea Politehnică din Bucureşti. Căuta o bilă roşie şi o prindea. I-a placut foarte mult şi a început să caute informaţii despre cum se construieşte un robot. Câteva luni mai târziu, Cornel a participat la primul concurs internaţional cu un robot construit de el, unde a obţinut o medalie de bronz. Anul acesta, la acelaşi concurs, tânărul a obţinut medalia de aur cu un robot spion, dotat cu o cameră de filmat, care poate vedea în întuneric, putând chiar să găsească victime în urma unui cutremur.
Deşi are doar 16 ani si este elev, predă la Universitate şi la liceul în care învaţă, robotică şi electronică. Primul său robot a fost confecţionat din componentele jucăriilor vechi şi urmărea obiectele luminoase.
În prezent, Cornel lucrează la un robot menit să-i ajute părinţii, care au probleme locomotorii.
Îl pasionează şi înotul, kartingul, călăria, fotografia, informatica, calculatoarele, artele marţiale dar şi artele vizuale, automatica, electronica, ecologia şi fizica. Adoră călătoriile şi se plimbă des prin Europa.
Nu suportă să pierdă timpul, să stea degeaba. Construieşte roboţi pentru că îi place, nu pentru bani. Nu a vândut niciodată un robot dar pentru viitor s-a gândit la o afacere care să-l ajute şi din punct de vedere financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>