Naşterea Domnului nostru Isus Cristos

     Isus Cristos s-a născut în timpul împăratului roman Octavian Augustus, în oraşul Betleem din Palestina. Rege al Palestinei era Irod cel Mare. Împăratul Octavian Augustus, dă un edict pentru a se face un recensămât al populaţiei imperiului roman, din care făcea parte şi Palestina. Toţi trebuiau să meargă să se înscrie în oraşul din care se trăgeau.

     Iosif era din Nazaret, un oraş din Galileea, dar se trăgea din Betleem, de aceea a plecat împreună cu soţia sa Maria, care era însărcinată, să se înscrie pe listă. Când au ajuns în Betleem nu au mai găsit loc la nici un han şi nimeni nu i-a primit în casă. Au găsit totuşi loc într-un grajd înafara oraşului. Atunci s-a împlinit timpul ca Maria să nască. Îl născu pe Isus, l-a înfăşat şi l-a pus în iesle. În momentul naşterii Mântuitorului, pe cer a apărut o stea mare, chiar deasupra locului unde se afla Pruncul. Această stea putea fi observată din orice colţ al lumii. Pe câmpul din apropiere erau păstori care noaptea păzeau turmele. Lor le-a apărut un înger al Domnului care i-a anunţat ca li s-a născut Mântuitorul şi Salvatorul, Domnul Isus Cristos. După plecarea îngerului, păstorii s-au îndreptat spre Betleem, găsind pe Maria şi pe Iosif împreună cu pruncul culcat în iesle. Păstorii s-au închinat la ieslea pruncuşorului şi l-au preamărit pe Dumnezeu.

   Trei magi din răsărit au văzut steaua şi au plecat călăuziţi de ea să se închine Marelui Rege prevestit de către profeţi. Ei i-au dus în dar aur, smirnă şi tămâie. Pentru că steaua dispăruse când au ajuns la Ierusalim, au trecut pe la regale Irod să-l întrebe unde îl pot găsi pe Salvatorul lumii, Regele Universului.

     Irod s-a mâniat foarte tare auzind vestea că s-a mai născut un rege, de aceea a pus la cale să-l omoare. Îi trimite pe magi să-l găsească, şi le spune ca după ce I se închină să treacă pe la el pentru a-i spune unde se află, pentru a i se închina şi el. Magii au fost înştiinţaţi de un inger al Domnului să se întoarcă pe o altă cale după ce s-au închinat Pruncuşorului, iar pe Iosif l-a înştiinţat să o ia pe Maria împreună cu pruncuşorul şi să plece în Egipt. Irod văzând că magii nu mai vin pe la el şi aflând din cărţile sfinte că acest Mare Rege trebuia să se nască la Betleem, a dat ordin ca toţi copiii sub doi ani să fie omorâţi. Pe Isus însă nu l-au mai găsit soldaţii, pentru că părinţii plecaseră cu el, în Egipt.

     Creştinii sărbătoresc Naşterea Domnului în fiecare an pe data de 25 Decembrie cu multă bucurie, fiind cea mai frumoasă sărbătoare, marcată de multe tradiţii şi obiceiuri.

One thought on “Naşterea Domnului nostru Isus Cristos

  1. Pingback: FRICA - 2 - Inteligenta emotionala - Povestiri de lecturi școlare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>