Un dar pentru Pruncul Isus

     Atunci când Fecioara Maria l-a născut la Betleem pe Pruncul Isus, regele Irod a fost foarte supărat. El aflase de la magi că s-a născut Pruncul Isus, care este Mare Rege, Regele Universului. La această veste Irod a devenit foarte invidios şi furios, de aceea, văzând că magii nu au mai trecut pe la el, a pus la cale un plan prin care să omoare toţi copiii mai mici de doi ani, din Betleem, pentru ca printre ei să îl omoare şi pe Pruncul Isus.

     Soldaţii lui Irod intrau din casă în casă în Betleem şi aduceau multă durere în familiile care aveau nou născuţi.

      Un înger al Domnului îi înştiinţase pe Iosif şi Maria să plece cu Pruncul Isus spre Egipt, pentru a se evita cele puse la cale de către Irod. Iosif şi Maria împreună cu Pruncul Isus au plecat la drum şi au mers o zi întreagă fără a se odihni iar seara erau foarte obosiţi şi au căutat un adăpost pentru că era şi foarte frig. Au intrat într-o grotă pe care au găsit-o în calea lor şi stăteau strânşi într-un colţ pentru a se încălzi. Nu puteau aprinde focul pentru că se auzeu din când în când tropote de cai şi astfel ar fi fost descoperiţi.

     Când Sfânta Familie a intrat în grotă un păianjen se afla la intrare şi atunci când îl vede pe Pruncul Isus îşi propune să-i facă un dar, o panza  la intrarea în grotă. Nu peste mult timp în apropierea grotei apăru un grup de soldaţi care îl căutau pe Pruncul Isus. Comandantul a  văzut, la intrarea în grotă,  pânza de păianjen pe care se aşternuse bruma şi care forma un fel de plasă care închidea grota. El le-a spus soldaţilor să nu  mai intre pentru a-l căuta pe Pruncul Isus considerând că dacă cineva ar fi intrat în grotă ar fi rupt acea pânză. Soldaţii au plecat mai departe căutându-l pe Pruncul Isus.

     Păianjenul a salvat astfel viaţa Pruncului Isus, făcând ceea ce ştia să facă mai bine: o pânză.
Cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului, creştinii împodobesc bradul, folosind ca podoabe şi firele de beteală argintii sau aurii care sunt simbolul pânzei ţesute de păianjen la intrarea în grotă.
     Referinţe bibliografice: Povestiri de Bruno Fererro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>