Cum ieşim din criză

Cu toţii ştim şi vedem că timpurile devin din ce în ce mai grele cel puţin pentru unii, mai clar pentru cei care nu au putere de decizie. Nu cred că este cazul să încep să înşir aici neregulile vizibile la tot pasul, ne-am săturat! Omenirea se află în criză. Comportamentul uman a intrat în criză! Ceea ce a generat această criză generală a omenirii este de fapt moralitatea omenirii. Această criză are o rădăcină de natură morală.

Întrebarea este ce să facem, cum să facem pentru a merge înspre mai bine, pentru a ieşi din criză şi câtva dura această criză?

În cartea domniei sale  „Către noi înşine” prof.univ.dr.Dumitru Constantin Dulcan, medic neurolog şi psihiatru, om de ştiinţă român cu mare recunoaştere internaţională  întrebă şi răspunde: „Cine ar trebui să gestioneze raţional comportamentul uman? O conştiinţă spiritualizată printr-o cultură adecvată. Profesorul de psihiatrie D. R. Hawkins(S.U.A) apreciază, pe o scală stabilită de el, că  78% din populaţia globului are un nivel al conştiinţei sub 200, adică sub nivelul la care poate discerne între adevăr şi fals, fiind uşor manevrabilă, supusă influenţelor negative. Ca etalon de comparaţie, el precizează că marii maeştri ai lumii aveau în jur de 800, iar Isus 1000”. Soluţia pentru ieşirea din criză este deci educaţia către moralitate, cea care spiritualizează şi formează o înaltă conştiinţă morală.

Omul a descoperit în natură multe legi (chimice, fizice, geologice, biologice etc.), pe care a căutat să le înţelegă şi să le utilizeze. Ştiinţa nu inventează aceste legi, ea nu face altceva decât să le descopere pentru că aceste legi sunt stabilite de Dumnezeu Creatorul întregului Univers, iar creaţia se supune acestora.

În interiorul său omul descoperă sau primeşte legi care îi sunt de folos pentru a se dezvolta normal şi pentru a găsi calea fericirii.

Conştiinţa morală este vocea interioară prin care Dumnezeu îi arată omului binele pe care trebuie să-l facă şi răul pe care trebuie să-l evite pentru a fi cu adevărat fericit.

La începutul mileniului al treilea ştiinţa recunoaşte ceea ce omul ştie de două milenii, şi anume că trebuie să pună la baza vieţii sale, învăţătura divină: ,,Avem astăzi dovada cea mai grăitoare, după 2000 de ani, că învăţătura lui Isus este în acord cu datele ştiinţifice actuale despre creier, că modelul psihologic ilustrat de Isus, prin tot ceea ce a spus şi a demonstrat, este în mod cert benefic pentru sănătatea, pacea şi fericirea lumii. Isus este pentru mine modelul psihologic ideal al comportamentului uman. Într-un cuvânt, istoria ştiinţei nu-l poate infirma pe Isus, ci îl confirmă”, ne spune profesorul Dulcan.

Dar cine face educaţia astăzi şi în primul rănd educaţia morală care poate scoate omenirea din criză? Şi cum se face această educaţie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>