Isus explică Parabola Semanatorului


Pentru a explica ce este Împărăţia lui Dumnezeu, Isus spune ascultătorilor săi parabola Semănătorului:

„El le-a vorbit despre multe lucruri în pilde, şi le-a zis: „Iata semănătorul a ieşit să semene. Pe când semăna el, o parte din sămânţă a căzut lângă drum şi au venit păsările şi au mâncat-o. O altă parte a căzut pe locuri stâncoase, unde n-avea pământ mult: a răsărit îndată, pentru că n-a găsit un pământ adânc.

Dar când a răsărit soarele, a pălit: şi, pentru că n-avea rădăcini, s-a uscat. O altă parte a căzut în pământ bun şi a dat rod: un grăunte a dat o sută, altul şaizeci şi altul treizeci. Cine are urechi de auzit să audă” (M 13, 3 – 9)”.

Isus continuă şi le explică apostolilor cele spuse în această parabolă: „Ascultaţi, dar, ce înseamnă pilda semănătorului. Când un om aude Cuvântul privitor la Împărăţie şi nu-l înţelege, vine Cel rău şi răpeşte  ce a fost semănat în inima lui. Aceasta este sămânţa căzută lângă drum. Samânţa căzută în locuri stâncoase este cel care aude Cuvântul şi-l primeşte îndată cu bucurie, dar n-are radăcina în el, ci ţine până la o vreme: şi cum vine un necaz sau o prigonire din cauza Cuvântului, se leapăda îndata de el. Sămânţa căzută între spini este cel care aude Cuvântul, dar îngrijorările veacului acestuia şi înşelăciunea bogăţiilor îneacă acest Cuvânt şi ajunge neroditor. Iar sămânţa căzută în pământ bun este cel care aude Cuvântul şi-l înţelege; el aduce rod: un grăunte dă o sută, altul şaizeci, altul trezeci”(M13, 18-23).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>