Isus este Atotputernic ca şi Tatăl său din ceruri


În timpul celor trei ani de viaţă publică, Isus a demonstrat de multe ori că este Atotputernic, prin minunile pe care le-a înfăptuit.

Minunile sunt fapte divine extraordiare, acţiuni puternice, împlinite de Isus ca răspuns la un strigăt după ajutor. Minunile sunt semne deosebite în care se manifestă forţa irezistibilă a împărăţiei lui Dumnezeu (Dumnezeu este prezent şi activ în lume prin Isus). Minunile erau îndreptate către oameni care se aflau în dificultăţi grave (boală, diferite alte suferinţe) din care le era imposibil să iasă.

Isus a făcut minuni care ar fi trebuit să-i facă pe oameni să descopere că el este Fiul lui Dumnezeu, dar minunile sunt semne clare ale mântuirii numai pentru cei care le primesc cu credinţă.

Prin minuni Isus a arătat că-i pasă de cei din jurul său, participând la suferinţele lor, considerăndu-i persoane libere şi responsabile, solicitând deschiderea la credinţa şi la convertirea inimii. Prin minuni Isus se revelează ca fiind cel care elibereaza de rău şi de moarte, Domn al naturii, al vieţii şi al istoriei.

Prin minunile pe care le-a înfaptuit, Isus scoate în evidenţă iubirea pe care Dumnezeu o are faţă de oameni, pe care îi vrea:liberi de rău şi fericiţi, capabili de a se exprima şi de a comunica, bucuroşi şi în drumul spre fericirea veşnică.

Prin minuni, Isus scoate în evidenţă faptul că omul are nevoie de Dumnezeu şi dacă îl primeşte cu credinţă şi iubire în viaţa sa, poate colabora cu el la victoria asupra răului şi asupra morţii. Fără credinţă Isus nu a făcut nici o minune, nici la Nazaret, nici în faţa fariseilor. Atunci când Isus săvârşea minuni acţiona prin propria putere, dar mereu în ascultare totală  faţă de Tatăl ceresc, spre care privea mereu şi în unire cu Duhul Sfânt. Isus dirija admiraţia mulţimii întotdeauna către Tatăl care l-a trimis.

Minunile înfăptuite de Isus pot fi clasificate în mai multe categorii: minuni faţă de natură, învieri, vindecări, scoateri de diavoli.

Referinţe bibliografice: Manual de religie pentru clasa a VIII a, Crezul, Editura Presa Bună, Iaşi, 2007.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>