Isus a iubit până a murit

     În timpul celor trei ani de viaţă publică, Isus, Om şi Dumnezeu, a făcut mult bine oamenilor, punând la baza activităţii şi învăţăturii sale legea dragostei. Pe toţi i-a învăţat cum să facă voinţa Tatălui ceresc pentru a ajunge în Împărăţia Lui Dumnezeu, a făcut multe minuni tot din dragoste şi compasiune faţă de semeni. Mulţi l-au ascultat şi şi-au schimbat viaţa, alţii în schimb l-au condamnat, pentru că le arăta că nu sunt pe calea cea bună.

      Astfel, Isus şi-a făcut foarte mulţi duşmani, în principal reprezentaţii puterii, fariseii, care nu se aflau pe calea cea dreaptă, fiind întemniţaţi în propriile lor certitudini, nefiind capabili să depaşească limitele Legii lui Moise şi neacceptându-l pe noul vestitor, pe Isus trimis de Tatăl şi în acelaşi timp El însuşi Dumnezeu. Isus ştia foarte bine care este scopul venirii sale pe pămănt, îndeplinindu-şi foarte bine datoria şi nu s-a abătut de la planul lui Dumnezeu.
În acest scop, după trei ani de viaţă publică, Isus va reveni la Ierusalim pentru a sărbători Paştele, unde trebuia să-şi dea viaţa pentru eliberarea omenirii de păcat.
Pentru toţi cei care l-au acceptat, Isus a fost Învăţătorul cu un comportament ireproşabil, care făcea şi spunea totul cu multă autoritate. A fost Dumnezeu pe pământ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>