Trupul lui Isus este aşezat în mormânt

Ne închinăm Ţie, Cristoase, şi Te binecuvântăm,
Căci prin Crucea ta sfântă ai răscumpărat lumea.


Trupul lui Isus este aşezat în mormântStatiunea a XIV-a

Trupul Domnului este aşezat în mormânt, dar moartea nu-l poate ţine în stăpânire. Din mormânt se naşte viaţa; noua creaţie a început.

„Dacă bobul de grâu căzut în pământ nu moare, rămâne singur. Dar dacă moare, aduce rod bogat.“ (Io 12,24)
„Se seamănă în putreziciune şi reînvie în neputreziciune… se seamănă în slăbiciune şi reînvie în putere.“ (l Cor 15,42b.43b)
„Să nu fim trişti ca cei care nu au speranţă.“ (1 Tes 4,13b)
„Căci Cristos a înviat din morţi ca pârgă a celor care au adormit. Şi după cum toţi mor în Adam, la fel vor învia cu toţii în Cristos.“ (l Cor 15,20.22)

Doamne Isuse, Tu ai împărtăşit destinul nostru muritor, dar a treia zi ai înviat din morţi.
Te rugăm: ai milă de noi şi de întreaga lume!

Tatăl nostru

O, Doamne, noi am fost pricina
c-aşa de mult ai suferit;
dar tu, în marea-ţi îndurare,
ne iartă tot ce am greşit!

RUGĂCIUNE DE ÎNCHEIERE

O, preamilostive şi blând Isuse, care prin cumplitele Tale chinuri şi prin moartea pe Cruce m-ai mântuit pe mine de osânda şi de chinurile cele veşnice ale iadului, Îţi ofer această Cale a Crucii, pe care am săvârşit-o întru amintirea sfintelor Tale patimi, pentru sfânta noastră Maică Biserica Catolică şi pentru Capul ei văzut, Preafericitul Părinte Papa, pentru unirea Bisericilor, pentru încreştinarea păgânilor şi întoarcerea păcătoşilor, pentru pacea lumii şi pentru sufletele din Purgator, pentru mine, păcătosul şi nevrednicul, şi pentru toţi aceia pe care vreau să-i cuprind în această rugăciune, în amintirea sfintelor şi mântuitoarelor Tale patimi. Dă-mi, preabune Isuse, darul ca să-mi îndrept viaţa şi să rămân statornic în bine şi în sfânta mea credinţă catolică până la moarte, iar când sufletul meu va părăsi această vale a plângerii care este viaţa pământească, să-L primeşti, Doamne, în Veşnica Fericire din cereştile Tale lăcaşuri. Amin.

Tatăl nostru… Bucură-te Marie… Slavă Tatălui…

www.Parohia-AMD.cnet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>