Petru şi Ioan descoperă mormântul lui Isus gol

Evanghelistul Ioan ne relatează că Petru împreună cu „celălalt ucenic pe care -l iubea Isus” au sosit la mormânt, după ce au fost anunţaţi de către Maria Magdalena că Isus a înviat. Celălalt ucenic pe care îl iubea Isus este însuşi Ioan. El fiind mai tânăr ajunge mai repede la mormântul lui Isus, probabil că a alergat, dar se opreşte pentru a-l aştepta pe mai vârstnicul său tovarăş. Petru pătrunde în acea cavitate săpată în stâncă în care fusese înmormântat Isus şi găseşte: „giulgiurile puse jos. Şi mahrama, care fusese pe capul lui, nu era pusă împreună cu giulgiurile, ci înfăşurată, la o parte, într-un loc” (In 20, 1-7).

Faptul că giulgiurile şi mahrama erau în mormânt au pentru noi o semnificaţie deosebită şi anume aceea că, Isus a trecut în altă lume eliberat, dezlegat. Acest fapt poate fi şi un indiciu istoric şi anume acela că, dacă trupul lui Isus ar fi fost furat de către ucenicii săi, aşa cum susţineau arhiereii, ei nu ar mai fi avut timp să desfacă giulgiurile care îl acopereau.
Ioan ne spune în continuare: „Atunci celălalt ucenic, care ajunsese cel dintâi la mormânt, a intrat şi el; şi a văzut şi a crezut. Căci tot nu pricepeau că, după Scriptură, Isus trebuia să învie din morţi” (In 20, 8-10).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>