Maria, Mama lui Isus

Când Maria a împlinit trei ani, părinţii săi, Ioachim şi Ana, o duc la Templu. Maria a rămas în Templu, iar când a împlinit doisprezece ani, marele preot a chemat toţi tinerii care trebuiau să se căsătorească.

Evangheliile canonice, ne spun că Maria s-a logodit cu Iosif, iar în timpul cât era logodită are loc Bunavestirea, adică momentul în care îngerul Gabriel o anunţă că va deveni Mama Fiului lui Dumnezeu.
Iosif, logodnicul Mariei, descoperind că Maria este însărcinată voia să o lase în ascuns. Dar, îngerul se înfăţişează în vis lui Iosif spunându-i că Maria va naşte pe Fiul lui Dumnezeu, de aceea Iosif va renunţa la acest gând. Din acel moment, Iosif o luă pe Maria acasă la el şi îi va deveni soţie.

Evangheliile canonice ne arată că după primirea veştii de la îngerul Gabriel, Maria pleacă la verişoara sa Elisabeta, unde va rămâne trei luni de zile.
După întoarcerea la Nazaret, Maria va pleca împreună cu Iosif la Betleem, pentru ca Iosif, soţul ei, să se înscrie pe listă, conform poruncii pe care o dăduse împăratul roman, Octavian Augustus.

După ce îl naşte pe Isus în peştera din Betleem, Isus va fi prezentat lui Dumnezeu, în Templul din Ierusalim, apoi Maria împreună cu Isus şi Iosif vor pleca spre Egipt conform îndemnului îngerului, pentru că, Irod voia să-l omoare.
La întoarcerea din Egipt, care are loc după moartea lui Irod cel Mare, Maria împreună cu Isus şi Iosif, merg la Nazaret, unde vor rămîne până când Isus va împlini 30 de ani.

Maria se află lângă Isus în multe momente ale vieţii sale publice şi în momentul în care i se va pune crucea pe umeri, îl va însoţi tot drumul până pe Calvar, va fi lângă el şi atunci când Isus îşi dă sufletul în mâinele Tatălui său ceresc. Pe muntele Calvar, Isus o încredinţează pe Maria apostolului Ioan.

Faptele apostolilor ne arată că după înălţarea lui Isus la cer, Maria era împreună cu apostolii în Cenacol (sala cea mare a Cinei) stăruind în rugăciune.

Apostolul Ioan a luat-o la sine pe Maria, mama lui Isus. El a rămas probabil la Ierusalim până a murit Maria, iar după aceea datorită persecuţiilor din partea evreilor, Ioan a plecat la Efes.
Există o tradiţie care spune că Maria ar fi plecat împreună cu Ioan la Efes, iar în zilele noastre s-ar fi descoperit casa din Efes în care a locuit Maria, Mama lui Isus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>