La revedere în paradis (1)


Se cunoaşte faptul că Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II lea era plin de compasiune faţă de toţi cei aflaţi în suferinţă, gata să ajute aproapele, chiar şi atunci când trebuia să conducă pe cineva la întâlnirea cu Dumnezeu.
Arturo Mari a fost fotograful Sfântului Părinte Papa Ioan Paul al II lea, în acelaşi timp, martor ocular la multe întâlniri pe care le-a avut Sfântul Părinte.


În cartea cu titlul „La revedere în Paradis”, Arturo Mari ne descrie întâlnirea Sfântului Părinte cu un tânăr în vârstă de 28 de ani, ţintuit într-un scaun cu rotile, foarte bolnav. Acest tânăr venea dintr-o mică localitate de lângă Brescia, dintr-o familie foarte săracă.

Pentru că simţea că i se apropie sfârşitul vieţii pe acest pământ, tânărul a cerut să i se îndeplinească ultimul său vis: o întâlnire cu Sfăntul Părinte.
Pentru că familia sa era foarte săracă, concetăţenii săi au adunat bani pentru cumpărarea unui bilet de avion dus-întors. Astfel tânărul ajunge la Vatican. Sfântul Părinte îl primeşte în capelă unde a avut loc o scenă foarte emoţionantă. Papa s-a rugat 20 de minute ţinându-l de mână pe tânăr, apoi s-a ridicat, l-a îmbrăţişat şi l-a binecuvântat. După aceea, şi-a desfăcut lănţişorul pe care îl purta, l-a pus la gâtul băiatului, l-a mângâiat din nou şi l-a sărutat. Când să plece, tânărul l-a prins de braţ şi i-a spus: Sfinte Părinte, mulţumesc! A fost cea mai frumoasă zi din viaţa mea. Nu pot decât să spun mulţumesc. Arrivederci in Paradiso, Santo Padre. La revedere în Paradis, Sfinte Părinte!”


Tânărul era senin şi surâzător, ca şi cum ar fi urmat o întâlnire mai frumoasă decât cea cu Papa.
După două zile tânărul a murit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>