Prima minune de la Lourdes

În timpul apariţiilor Sfintei Fecioarei Maria, Bernadettei Soubirous, în localitatea Lourdes îşi făcea serviciul medicul Dozous. Acest medic era cunoscut ca fiind un om dur, dar cu un suflet foarte bun. El avea convingerea că la stânca Massabieille nu se petrecea nimic excepţional, doar că o copilă bolnavă a avut unele crize de isterie. Când auzea oameni vorbind de vindecările miraculoase care au avut loc acolo, îi apostrofa numindu-i idioţi.


Într-o zi lui Pierre Bouriette, un muncitor la o carieră de piatră, i-a sărit o aşchie dintr-o piatră într-un ochi şi şi-a pierdut vederea.
Medicul Dozous i-a spus de mai multe ori că singurul lucru pe care îl poate face este să se resemneze, pentru că orice tratament ar urma este inutil, nu se mai poate vindeca.
Dar Pierre a participat împreună cu mulţimea la apariţiile Fecioarei Maria în faţa tinerei Bernadetta şi cu el s-a petrecut ceva miraculos. S-a vindecat. S-a întors acasă plângând, plin de bucurie şi strigând că s-a vindecat. Acest lucru îl enervează pe medicul Dozous, care nu vrea să recunoască că s-a petrecut o minune. Pentru a-i spulbera lui Pierre Bouriette orice iluzie, medicul ia o bucată de hârtie şi scrie următoarele cuvinte: „Bouriette suferă de o boală incurabilă. Nu poate vedea. Nu va vedea niciodată”. Apoi se apropie de Pierre şi îi acoperă cu mâna ochiul sănătos, punându-i în faţă foaia scrisă şi spunându-i cu duritate: „Citeşte dacă vezi!”. Bourette citeşte plângând: „Bouriette suferă de o boală incurabilă. Nu poate vedea. Nu va vedea niciodată”.
Aceasta a fost prima minune care s-a înfăptuit la Lourdes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>