Te voi spune Mamei tale

În august 1947, la pelerinajul care a vut loc în cinstea Adormirii Maicii Domnului, la Lourdes a fost adus de către părinţii săi, un copil în vârstă de 12 ani care era paralizat de la 7ani. Veniseră la acest pelerinaj, atât părinţii cât şi copilul, cu credinţa că Maria Mama lui Isus va mijloci vindecarea.


În timpul procesiunii cu Sfânta Euharistie, care a avut loc seara, copilul stătea pe targa sa şi aştepta cu multă emoţie şi încredere ca episcopul care purta Sfântul Sacrament să ajungă în faţa sa, pentru a-l binecuvânta.
Băiatul era înconjurat de părinţii săi care se rugau cu stăruinţă pentru ca fiul lor să primească vindecarea. Episcopul care binecuvânta fiecare bolnav cu Isus euharisticul ajunge în faţa micului paralitic înalţă ostensoriul asupra trupului copilului şi îl binecuvântează în timp ce lumea se ruga: „Isuse, fă-l să meargă!”
Dar miracolul nu s-a produs, iar cortegiul se îndepărtează pentru a binecuvânta alţi bolnavi. Când episcopul ajunge la zece paturi depărtare, băiatul îşi întoarce privirea către Sfântul Sacrament şi strigă cu toată putrea: „Isuse, tu nu m-ai vindecat, dar eu te voi spune mamei tale şi ea te va certa!”
În acel moment toţi erau înmărmuriţi pentru că au văzut copilul alergînd spre episcop. Minunea se produsese.
„Credinţa este cea mai puternică forţă din lume”, a spus Sfânta iubirii, Maica Tereza de Calcutta, dar cele mai elocvente sunt cuvintele lui Isus spuse orbului Bartimeu: „Credinţa ta te-a vindecat” (Lc 18,42)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>