Duetul lui Dumnezeu pe străzile lumii

Maica Tereza a găsit un om care zăcea pe trotuar. L-a luat de pe stradă şi l-a dus la un centru de primire unde l-a îngrijit. Omul a fost surprins de gestul făcut de Maica Tereza şi i-a spus: „Soră am trăit pe trotuar; ca un animal, şi acum mor ca un înger!”


„Prin zâmbetul şi gesturile Maicii Tereza, Isus a străbătut încă o dată străzile acestei lumi ca Samariteanul Milostiv” (Papa Ioan Paul al II lea).


„Trec o singură dată prin viaţă. Tocmai de aceea orice lucru bun pe care îl pot face, sau orice gest de caritate pe care îl pot face vreunei fiinţe umane, trebuie să îl fac acum…pentru că nu voi mai trece din nou pe aici!” (Maica Tereza de Calcutta).

„Eu, episcop al Romei, primul papă slav, îngenunchez înaintea ta, Doamne, pentru a striga: Scapă-ne de ciuma războiului. Să vină împărăţia ta. Împărăţia dreptăţii, a păcii, a iertării şi a iubirii.Tu nu îndrăgeşti violenţa şi ura, tu urăşti nedreptatea şi egoismul. Tu vrei ca oamenii să fie fraţi între ei şi să te recunoască drept tată al lor. Voinţa ta este pacea” (Papa Ioan Paul al II lea).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>