Pelerinajul la Lourdes

Lourdes este unul dintre cele mai mari şi mai renumite locuri de pelerinaj din lume. Acest orăşel din munţii Pirinei a devenit loc de pelerinaj după ce în anul 1858 între 11 februarie şi 16 iulie, Sfânta Fecioară Maria i-a apărut unei copile de 14 ani, Bernadeta Soubirous, la grota Massabielle de 18 ori.

Bernadeta a spus că o doamnă tânără şi frumoasă i-a apărut la deschzătura grotei, deasupra unui tufiş. Doamna o salută şi îi surâde. În mâna dreaptă avea un rozariu şi i-a făcut semn să se apropie: „Fără să-mi dau seama ce fac, mi-a venit ideea să mă rog; bag mâna în buzunar şi scot rozariul, pe care-l port de obicei cu mine şi îngenunchez….Doamna m-a lăsat să mă rog numai eu singură; îşi trecea printre degete bobiţele rozariului său, dar nu-şi mişca buzele. Numai la sfârşitul decadelor spunea împreună cu mine: Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh………Doamna era vie şi învăluită în lumină. Când am terminat rozariul m-a salutat surâzător, s-a retras în grotă şi a dispărut într-o clipită”.
Cu oazia acestor apariţii, prin Bernadeta, Mama lui Isus i-a invitat pe cei păcătoşi la convertire, la rugăciune şi la acte de caritate faţă de cei aflaţi în nevoi materiale. Sfânta Fecioară a insistat ca rugăciunea principală cu care să se apeleaze la mijlocirea ei să fie sfântul Rozariu.
La una dintre aceste apariţii, care au avut loc la patru ani de la definirea dogmei neprihănitei zămisliri, Sfânta Fecioară Maria a spus: „Eu sunt Neprihănita Zămislire”, iar la altă apariţie, Sfânta Fecioară a invitat-o pe Bernadeta să sape cu mâna în pământ pentru a ieşi apă. Astfel a apărut izvorul cu apă miraculoasă de la Lourdes.
Apariţiile Sfintei Fecioare la grota de la Lourdes au declanşat pelerinajele care au adus vindecări şi însănătoşiri asupra oamenilor nu numai prin băile făcute în piscina cu apa miraculoasă, dar mai ales în timpul procesiunii cu Sfântul Sacrament.
La Lourdes au avut loc multe însănătoşiri şi vindecări, dar numai cîteva au trecut examenul foarte sever al Comisiei Medicale Internaţionale şi de hotărârea definitivă a episcopului.
O însănătoşire reprezintă restabilirea completă a sănătăţii iar vindecarea poate avea loc în zona fizică, cea psihologică şi cea spirituală.
O caracteristică deosebită a vindecării este pacea interioară, cel vindecat capătă o nouă forţă, o nouă speranţă, un nou curaj, chiar dacă situaţia lui fizică nu s-a schimbat. Astfel el este vindecat dar nu însănătoşit.
Participarea la pelerinaje trebuie însoţită de convertirea vieţii după învăţătura lui Isus, altfel nu are nici un efect spiritual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>