Ce face Maria în cer

Andrei povesteşte că a avut un vis. Se făcea că a juns la poarta paradisului. În postul de portar era chiar Sfăntul Petru, iar la poartă o mulţime de oameni care aşteptau să intre în paradis. Sfăntul Petru îi analiza pe fiecare în parte apoi dădea sentinţa: tu da, tu nu. Cei care intru erau mulţumiţi, mai ales că, Sfântul Petru era foarte binevoitor. Cu toate aceste erau mulţi cărora nu putea să le dea voie să intre şi rămâneau afară.

Din când în când, Petru închidea poarta pentru a vedea dacă în paradis este ordine. Dar la un moment dat costată că printre cei care erau fericiţi în paradis se aflau şi grupuri de suspecţi cărora el nu le dăduse voie să intre. Se tot întreba ce şi cum s-a întâmplat.
Într-o zi, Sfântul Petru se prefăcu că îşi face rondul în paradis şi începe să pândească. Astfel a văzut cum pe ascuns venea la poarta raiului Regina cerului care le spunea celor rămaşi afară:
„Dacă cineva a devenit ucenic autentic al lui Isus, a înteles că Dumnezeu este milostivirea însăşi; eu, prin faptul că am fost înzestrată cu harul de a fi mamă şi ucenică a lui Isus, l-am urmat până sub crucea de pe Calvar; deci, am experimentat şi am văzut cât de mare este iubirea lui Dumnezeu şi am mai mult decât Petru bucuria de a o gusta şi de a o împărţi tuturor fiilor mei. Veniţi cu mine în cer şi cântaţi în veci bunătatea Domnului!”
Astfel cu ajutorul Mariei, Andrei intră în paradis, dar, izbit de lumina strălucitoare care venea de la tronul lui Dumnezeu se trezi din somn.

Referinţe bibliografice: Aurel Iştoc,Sărbătorile Sfintei Fecioare Maria, Editura Sapienţia, Iaşi, 2003.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>