Marinarul

André Rieu – Nearer my God to Thee (Näher mein Gott zu dir) Zauber der Musik HD

Vezi mai multe video din muzica

În timpul copilăriei sale, lui Guido îi plăcea foarte mult să se joace cu bărcuţele şi visul său era să devină marinar. Pentru că împlinise 18 ani, el se hotărî să pună în practică visul copilăriei. Se prezentă în faţa părinţilor săi pentru a-i anunţa că s-a angajat pe vasul comercial numit „Neînvinsul”care trebuia să plece peste câteva zile din Marea Guinee la Hong Kong.

Părinţii săi l-au pregătit cum au putut mai bine pentru plecare iar atunci cînd a sosit timpul, tatăl său i-a spus să le scrie dacă va avea nevoie de ceva, iar mama sa l-a îmbrăţişat cu lacrimi în ochi iar apoi îi pune în buzunar o iconiţă şoptindu-i că este iconiţa Sfintei Fecioare Maria, îndemnându-l să o poarte mereu cu el pentru că atunci când l-a născut l-a încredinţat Sfintei Fecioare Maria, care se va îngriji mereu de el.
În momentul plecării cu „Neînvinsul”, Guido era foarte fericit făcându-le vesel cu mâna părintilor în timp ce corabia se îndepărta. În scurt timp, Guido nu şi-a mai văzut părinţii şi îsi vedea de munca sa pe vapor, care nu era prea grea.
Cu câteva sute de mile înainte ca „Neînvinsul” să ajungă la destinaţie s-a pornit un taifun. Valurile puternice şi foarte înalte loveau în corabie. Frânghiile care ţineau încărcătura s-au rupt iar marinarii încercau să le înnoade. Guido a sărit să le dea o mână de ajutor dar un val puternic l-a aruncat peste bord. Nu a mai putut să strige după ajutor pentru că se scufunda tot mai mult. Îşi pierdu-se speranţa supravieţuirii când simţi că o mână îl trage în sus. Era o doamnă frumoasă care fără nici un efort l-a scos din apă şi îl urcă pe corabie. Guido mirat dar fericit merge în cabină pentru a se usca. S-a aruncat în genunchi spunând rugăciunea „Bucură-te Marie”. Doamna care l-a salvat semăna foarte bine cu cea de pe iconiţa pe care i-o dădu-se mama sa la plecare şi pe care o pusese deasupra patului său.
O mamă adevărată nu-şi uită niciodată copiii. Maria ne întinde mereu mâna sa pentru a ne ajuta. Noi trebuie să decidem dacă ne prindem de mâna Ei sau nu.

Referinţe bibliografice: Bruno Ferrero, Bucură-te, Marie: rugăciune către Mama noastră cerească, Editura Surorilor Lauretane,2007

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>