De la disperare la fericire

Un paroh din Paris, Pierre l’Hermite, a fost chemat într-una din zile să îngrijească o bolnavă care suferea de cancer. Această femeie trăia în mizerie, iar soţul o părăsise, de aceea se afla într-o stare de disperare.

Când l-a văzut pe preot i s-a adresat spunându-i că doreşte s-o ajute să scape de suferinţă luând-o în braţe şi aruncând-o de la etajul al IV lea, din locuinţa ei.
Preotul este uimit de această propunere, dar după câteva clipe, pentru a-i da speranţă,o întreabă dacă doreste să meargă la Lourdes. „La Lourdes? Ce să fac acolo? Şi cine mă va duce pe mine la Lourdes?” a răspuns femeia.

Preotul o ajută pe sărmana femeie să ajungă la Lourdes. După binecuvântarea euharistică,femeia îi spune parohului: “Părinte, vă rog, ajutaţi-mă să-i cer iertare lui Dumnezeu pentru că am disperat şi m-am plâns de suferinţa mea. Acum, în ciuda a toate, sunt fericită. Nu-i cer Sfintei Fecioare minunea vindecării; mă rog numai ca Sfânta Fecioară să mă ajute să trăiesc cu surâsul pe buze în suferinţa mea”.

Referinţe bibliografice: Aurel Iştoc,Sărbătorile Sfintei Fecioare Maria, Editura Sapienţia, Iaşi, 2003.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>