Bucură-te Marie


     Bucură-te, Marie, cea plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul trupului Tău Isus.

     Sfântă Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi , păcătoşii, acum şi în ceasul morţii noaste. Amin.

 

     Rugăciunea Bucură-te Marie se mai numeşte şi Salutarea Îngerească, pentru că o parte din aceasta a fost rostită de Ingerul Gabriel care a coborât din cer pentru a-i aduce Sfintei Fecioare Maria vestea că va fi Mama Fiului lui Dumnezeu. Apoi această rugăciune este continuată de Elisabeta, Mama Sfântului Ioan Botezătorul şi verişoara Sfintei Fecioare Maria, cu ocazia vizitei pe care Maria o face la verişoara sa.

      Astăzi, această rugăciune este rostită de milioane de oameni: femei, bărbaţi, copii. Ea este rugăciunea care formaeză Sfântul Rozariu şi este cea mai îndrăgită de creştinii care înalţă rugăciuni către Mama cerească.

     Cine se roagă Sfintei Fecioare Maria se încredinţează bunătăţii şi iubirii lui Dumnezeu, pentru că nimeni nu se poate îndepărta de El, dacă Sfânta Fecioară îi este aproape. Se spune că, cel care rosteşte în fiecare zi trei „Bucură-te Marie”, are asigurată intrarea în Paradis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>