Fetiţa care s-a rătăcit

Pe dealul Esquiline din oraşul Roma se află Biserica Santa Maria Maggiore sau Sfânta Maria Mare. Biserica Santa Maria Maggiore este una dintre cele patru mari biserici din Roma, construita în anul 352 dupa Cristos. Cu mulţi ani în urmă această biserică era înconjurată de o câmpie, se afla practic în afara orasului. Cu toate acestea sunetul clopotelor acestei biserici răsunau în depărtări chemând locuitorii din zonă la rugăciune.

Într-o zi Maria, o fetiţă din acea zonă a plecat să-şi viziteze rudele care locuiau la ţară. Maria a zăbovit mai mult decât trebuia astfel încât se înnoptase bine când a pornit spre casă. I se părea că ştie bine drumul, dar la un moment dat s-a rătăcit printre poteci. Nu mai reuşea să găsească drumul spre casă. După o bucată de timp fiind obosită s-a aşezat pe o piatră şi a început a plânge. Îşi aminteşte de Sfânta Fecioară Maria, Ajutorul celor rătăciţi. A început să recite rugăciunea “Bucură-te Marie”. Când ajunge la cuvintele “roagă-te pentru noi păcătoşii acum….”, a auzit bătând clopotul Bisericii Sfânta Maria Magiore. Atunci fetiţa s-a ridicat şi a pornit în direcţia de unde se auzea clopotul şi a ajuns la biserică, de unde cunoştea bine drumul spre casă.
De atunci clopotul care bate în fiecare noapte la ora unu se numeşte “Rătăcita” şi aminteşte de fetiţa care s-a rătăcit pe câmpiile romane şi de toţi cei care rătăcesc pe drumul vieţii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>