Rozariul m-a salvat


Unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi cubanezi, Valls Arango, povesteşte că în cei douăzeci de ani de închisoare l-a care a fost condamnat din motive politice a reuşit să supravieţuiască doar cu ajutorul lui Dumnezeu şi al Sfintei Fecioare Maria: „Fără ajutorul lui Dumnezeu şi al Sfintei Fecioare, n-aş fi putut să supravieţuiesc, a declarat poetul, imediat după eliberare. „Rugăciunea şi meditaţia, mai ales recitarea Sfântului Rozariu, au fost salvarea mea”.

Poetul a mărturisit că cei douăzeci de ani petrecuţi în închisoare au fost plini de torturi şi acuze neîntrerupte, pentru a i se distruge personalitatea. El spune că de multe ori s-a gândit la sinucidere, dar credinţa în Dumnezeu şi în ajutorul Sfintei Fecioare l-au salvat.
„Descoperirea lui Dumnezeu în timpul închisorii mizerabile – a concluzionat Valls Arango – a mers în Cuba în pas cu noua experienţă spirituală pe care a făcut-o tinerimea cubaneză, chiar dacă regimul continuă să înveţe că Dumnezeu nu există” (Madre di Dio, noiembrie 1984,6).

„Rozariul este o mare rugăciune contemplativă, atât de utilă şi necesară oamenilor din ziua de astăzi prinşi cu toţii de multe preocupări; este rugăciunea proprie Mariei şi cinstitorilor ei…..Misterele Rozariului sunt asemănate cu ferestrele prin care puteţi privi şi fixa ochii aspra „luminii lui Dumnezeu” (Papa Ioan Paul al Ilea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>