Fatima, loc de pelerinaj


Localitatea Fatima din Portugalia este un renumit loc de pelerinaj. Acest lucru se datorează faptului că în anul 1917 Sfânta Fecioară Maria s-a arătat la trei copii care păzeau oile. Aceştia se numeau: Lucia de Jesus de 10 ani, Francisc şi Iacinta Marto care aveau 9 şi respectiv 7 ani. Sfânta Fecioară se va arăta celor trei copii pe un teren ce aparţinea părinţilor Luciei numit Cova da Iria care se găseşte la doi kilometri şi jumătate de Fatima.


Sfânta Fecioară îşi facea apariţia deasupra unui mic copac, Francisc putea doar să o vadă, Iacinta o vedea şi o auzea iar Lucia o vedea, o auzea şi putea vorbi cu Sfânta Fecioară. Vor avea loc şase apariţii, începând din luna mai pâna în octombrie astfel:
-13 Mai 1917 prima apariţie a Sfintei Fecioare la Fatima, Portugalia;
-13 Iunie 1917 a doua apariţie a Sfintei Fecioare la Fatima, Portugalia;
-13 Iulie 1917 a treia apariţie a Sfintei Fecioare la Fatima, Portugalia;
-19 August 1917 a patra apariţie a Sfintei Fecioare la Fatima, Portugalia;
-13 Septembrie 1917 a cincea apariţie a Sfintei fecioare la Fatima, Portugalia;
-13 Octombrie 1917 a şasea apariţie a Sfintei fecioare la fatima, Portugalia;
Toate apariţiile au avut loc aproape de amiază.
Mai trebuie reţinut faptul că aceste apariţii ale Sfintei Fecioare au fost precedate de apariţiile îngerului Portugaliei sau Îngerul păcii care i-a învăţat pe copii să se roage.
La prima apariţie care a avut loc în primăvara anului 1916, Îngerul Portugaliei i-a îndemnat pe copii să se roage împreună cu el următoarea rugăciune: „Dumnezeul meu , eu cred întine, te ador, sper în tine şi te iubesc. Îţi cer iertare pentru cei care nu cred în tine, nu te adoră, nu speră şi nu te iubesc”. După ce a repetet această rugăciune de trei ori, se ridică şi spune: „Aşa să vă rugaţi. Inima lui Isus şi cea a Mariei sunt atente la glasul implorărilor voastre”.
A doua apariţie a îngerului a avut loc în vara anului 1916, când îi îndeamnă pe copii să se roage pentru convertirea păcătoşilor.
A treia apariţie a îngerului a avut loc la începutul toamnei anului 1916. Îngerul a apărut ţinând în mâna stângă un potir deasupra căruia era o ostie, din care cădeau câteva picături de sânge în potir. Îngerul a lăsat potirul şi ostia suspendate în aer pentru câteva clipe şi s-a rugat împreună cu copiii spunând următoarea rugăciune: „Preasfântă Treime, Tată, Fiu şi DuhSfânt, te iubesc din adâncul inimii şi îţi ofer Preasfântul Trup, Sângele, Sufletul şi Dumnezeirea lui Isus Cristos, prezente în toate altarele de pe pământ, ca reparaţie pentru insultele, sacrilegiile şi indiferenţa cu care este ofensat. Prin meritele infinite ale Preasfintei Sale Inimi şi ale Inimii Neprihănite a Mariei, îţi cer convertirea sărmanilor păcătoşi”.
Apoi ridicându-se luă potirul şi ostia şi îi împărtăşi pe cei trei copii. După care dispăru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>