13 Mai 1917 prima apariţie a Sfintei Fecioare la Fatima

În martie 1917, Lenin instaura regimul comunist în Rusia, propunându-şi să iniţieze o revoluţie mondială cu sprijinul lojelor masonice din Occident, care viza distrugerea Bisericii Catolice pornind din două puncte: Rusia şi peninsula Iberică (Portugalia şi Spania). Lenin scria: “Revoluţia noastră este internaţională. Noi o vom începe în Rusia şi în peninsula Iberică şi de acolo vom semăna revoluţia în toată Europa”.

În acelaşi an, 1917, dar în luna mai, pe data de 13, are loc prima apariţie la Fatima, a Sfintei Fecioare Maria, la cei trei copilaşi, Lucia, Francisc şi Iacinta, care păzeau oile. Se aflau în locul numit Cova da Iria cu oile şi pentru că era amiază au stat la masă, când atenţia le este atrasă de o lumină asemănătoare fulgerului.

Copiii au crezut că se porneşte o furtună de aceea au încercat să adune oile pentru a pleca spre casă. Dar un al doilea fulger îi orbeşte şi în acelaşi timp au văzut deasupra unui mic stejar o Doamnă învăluită în lumină. Cei trei copii se aflau la o distanţă de aproximativ un metru şi jumătate. Are loc o convorbire între Lucia şi Sfânta Fecioară:
SFÂNTA FECIOARĂ: Nu vă temeţi. Nu vă fac nici un rău.
LUCIA: De unde sunteţi, Doamnă?
SFÂNTA FECIOARĂ: Sunt din Cer (Şi Sfânta Fecioară ridică mâna pentru a arăta cerul).
LUCIA: Şi ce doriţi Dumneavoastră de la mine?
SFÂNTA FECIOARĂ: Am venit pentru a vă cere să veniţi aici şase luni la rând, în ziua de 13, la aceeaşi oră. Pe urmă voi reveni aici, a şaptea oară.
LUCIA: Şi voi merge şi eu în Cer?
SFÂNTA FECIOARĂ: Da, vei merge.
LUCIA: Şi Iacinta?
SFÂNTA FECIOARĂ: Şi ea.
LUCIA: Şi Francisc?
SFÂNTA FECIOARĂ: La fel, dar el va trebui să recite multe Rozarii.
LUCIA: Maria das Neves este deja în Cer?
SFÂNTA FECIOARĂ: Da, ea este aici.
LUCIA: Şi Amelia?
SFÂNTA FECIOARĂ: Ea va rămâne în purgatoriu până la sfârşitul lumii.
Vreţi să vă oferiţi lui Dumnezeu pentru a suporta toate suferinţele pe care el le va permite, ca act de reparaţie pentru păcatele care îl insultă şi de rugăciune pentru convertirea păcătoşilor?
LUCIA: Da, vrem.
SFÂNTA FECIOARĂ: Veţi avea mult de suferit, dar harul lui Dumnezeu va fi mângâierea voastră.
Când a pronunţat cuvintele “harul lui Dumnezeu”, Sfânta Fecioară si-a desfăcut mâinile transmiţând o lumină intensă asupra copiilor care au căzut în genunchi spunând: “O, Preasfântă Treime, Te ador, Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, Te iubesc în Preasfântul Sacrament”.
Apoi Sfânta Fecioară adaugă: “Rugaţi-vă Rozariul în fiecare zi, pentru a obţine pacea lumii şi sfârşitul războiului”. (Este vorba despre primul război mondial).
Apoi, povesteşte Sora Lucia, Sfânta Fecioară începu să se înalţe linistit în direcţia răsăritului, până a dispărut în imensitatea cerului.
De menţionat este faptul că, Maria das Neves şi Amelia, despre care Lucia a întrebat-o pe Sfânta Fecioară erau două prietene ale ei, care decedaseră cu puţin timp înainte.

Referinţe bibliografice:
– Antonio A. Borelli, FATIMA, Mesaj de tragedie sau speranţă?, Luci sull’Est, 2006.
– Pr. Claudiu Dumea, Maria în apariţiile sale, Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolică Bucureşti, 1997.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>