13 Iulie 1917 a treia apariţie a Sfintei Fecioare la Fatima

Sfânta Fecioară Maria apare deasupra copăcelului:
LUCIA: Doamnă ce doriţi de la mine?
SFÂNTA FECIOARĂ: Vreau să veniţi aici şi în ziua de 13 a lunii viitoare, să continuaţi să recitaţi Rozariul în fiecare zi în cinstea Fecioarei Rozariului, pentru a obţine pacea în lume şi sfârşitul războiului, pentru că numai ea le poate merita pentru voi.

LUCIA: Aş vrea să vă rog să-mi spuneţi cine sunteţi şi să faceţi o minune, pentru ca toţi să creadă că apăreţi în faţa noastră.
SFÂNTA FECIOARĂ: Continuaţi să veniţi aici în fiecare lună. În octombrie, voi spune cine sunt, ce doresc şi voi face o minune pe care o vor vedea cu toţii, ca să poată să creadă.
Lucia a cerut apoi de la Sfânta Fecioară o serie de convertiri, vindecări şi alte haruri. Sfânta Fecioară le transmite tuturor prin Lucia să se roage Rozariul pentru că astfel vor obţine harurile cerute în cursul anului.
Una dintre cererile pe care Lucia le face către Sfânta Fecioară, a fost vindecarea fiului paralitic al Mariei Careira. Sfânta Fecioară a răspuns că ea nu-l poate vindeca şi nici nu-l va scoate din sărăcie, dar el să spună Rozariul în fiecare zi în familie şi ea îi va oferi mijloacele pentru a-şi câştiga traiul.
Un alt infirm a cerut să meargă imediat în cer. Sfânta Fecioară a răspuns că nu trebuie să se grăbească, pentru că ea ştie bine când va trebui să vină să-l ia.

Lucia povesteşte că apoi Sfânta Fecioară a deschis mâinile . Reflexia luminii pe care o reflectau părea că intră în adâncul pământului şi atunci au văzut parcă un ocean de foc, iar în acest foc erau demoni şi suflete de formă umană. Aceste suflete pluteau în mijlocul vâlvătăilor, antrenate de flăcările care ţâşneau din ele înşişi cu nori de fum, căzând de jur împrejur-precum scânteile în timpul marilor incendii,fără greutate sau echilibru, în mijlocul strigătelor şi gemetelor de durere şi de disperare, care te îngrozeau şi te făceau să tresari de spaimă. Demonii se deosebeau de suflete prin formele oribile şi respingătoare de animale înspăimântătoare şi necunoscute, dar transparente precum nişte cărbuni negri încinşi.
Viziunea nu a durat decât o clipă, în timpul căreia Lucia scoase un „vai” de spaimă.


Fotografia se mai sus îi reprezintă pe cei trei copii. Aceasta a fost făcută în faţa bisericii din Fatima de inginerul Mario Godinho, după această viziune. Pe feţele copiilor se mai reflectă încă teroarea.
După aceasta, Sfînta Fecioară le spune copiilor: „Aţi văzut infernul, unde merg sufletele bieţilor păcătoşi. Pentru a-i salva, Dumnezeu vrea să instaureze în lume devoţiunea pentru Inima Mea Neprihănită.
Dacă veţi face ceea ce vă voi spune eu, multe suflete vor fi salvate şi va fi pace.
Războiul e pe sfârşite, dar dacă ofensarea lui Dumnezeu nu se va opri, va începe un alt război, sub domnia lui Pius al XI-lea, care va fi şi mai rău. Când veţi vedea o noapte iluminată de o strălucire necunoscută, să ştiţi că acesta este marele semnal pe care Dumnezeu vi-l dă, că se pregăteşte să pedepsească lumea pentru crimele ei, prin război, foamete şi persecuţii la adresa Bisericii şi a Sfântului Părinte. (Strălucirea extraordinară, pe care astronomii au considerat-o drept auroră boreală, a iluminat cerul Europei în noaptea de 25 spre 26 ianuarie 1938, de la ora 20:45 până la 01:15, cu scurte intermitenţe).
Pentru a împiedica toate acestea, voi veni să cer consacrarea Rusiei Inimii Mele Neprihănite şi împărtăşania reparatorie în primele sâmbete. Dacă cererile mele vor fi satisfăcute, Rusia se va converti şi va fi pace; dacă nu, ea îşi va răspândi greşelile în întreaga lume, propagând războaiele şi persecuţiile împotriva Bisericii: cei buni vor fi martirizaţi, Sfântul Părinte va avea mult de suferit, mai multe naţiuni vor fi nimicite. Până la sfârşit, Inima Mea Neprihănită va triumfa. Sfântul Părinte îmi va consacra Rusia, care se va converti, şi lumii i se va acorda un răgaz de pace.
În Portugalia se va păstra mereu dogma credinţei.
Când recitaţi Rozariul, spuneţi după fiecare mister: O, Isuse, iartă-ne păcatele, fereşte-ne de focul iadului şi du în cer toate sufletele, mai ales pe acelea care au mai mare nevoie de mila ta”.
LUCIA: Mai doriţi altceva de la mine?
SFÂNTA FECIOARĂ: Nu, pentru astăzi nu îţi mai cer nimic altceva.
Sfânta Fecioară a început să se înalţe în direcţia răsăritului, până a dispărut în imensitatea firmamentului.
(Cf. Antonio A. Borelli, FATIMA, Mesaj de tragedie sau speranţă?, Luci sull’Est, 2006, 45-77).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>