13 Septembrie 1917 a cincea apariţie a Sfintei Fecioare la Fatima

Pe data de 13 Septembrie, la cea de-a cincea apariţie a Sfintei Fecioare Maria, mulţimea adunată la Cova da Iria, a numărat între cinsprezece şi douăzeci de mii de persoane sau chiar mai mult.

Toţi cei prezenţi au observat o serie de fenomene: răcirea bruscă a atmosferei, o întunecare a soarelui încât se vedeau stelele, un fel de ploaie ca de fulgi de zăpadă care dispăreau înainte de a ajunge pe pământ. Înainte ca Sfânta Fecioară să apară celor trei copii, cei prezenţi au văzut pe cer un glob luminos care se deplasa pe cer, de la răsărit la apus, şi în sens invers la sfârşitul apariţiei.

Copiii au observat mai întâi o reflexie luminoasă, apoi Sfânta Fecioara le-a apărut deasupra copacului.
SFÂNTA FECIOARĂ: Continuaţi să spuneţi Rozariul pentru a obţine sfârşitul războiului. În octombrie, va veni şi Domnul nostru, Fecioara Îndurerată şi a Carmelului, şi Sfântul Iosif cu Pruncul Isus, pentru a binecuvânta lumea. Dumnezeu este mulţumit de sacrificiile voastre, dar el vrea să nu mai dormiţi cu frânghia, purtaţi-o numai în timpul zilei. (Copiii începuseră să poarte o bucată de frânghie groasă pe care nu şi-o scoteau nici când dormeau. Aceasta îi împiedica foarte adesea să doarmă şi ei aveau nopţi albe).
LUCIA: Mi s-a spus să vă cer mai multe lucruri: vindecarea unor bolnavi, a unui surdo-mut.
SFÂNTA FECIOARĂ: Da pe unii îi voi vindeca pe alţii, nu. În octombrie, voi face o minune, pentru ca toţi să creadă.
Şi, începând să se înalţe, ea dispăru în felul obişnuit.

(Cf. Antonio A. Borelli, FATIMA, Mesaj de tragedie sau speranţă?, Luci sull’Est, 2006, 42-44).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>