19 August 1917 a patra apariţie a Sfintei Fecioare la Fatima

În luna August, Sfânta Fecioară nu îşi mai face apariţia pe data de 13, deoarece cei trei copiii erau reţinuti de către autorităţi.
Totuşi, pe data de 13, la locul apariţiilor, Cova da Iria, s-au adunat o mulţime de oameni.

La ora obişnuită a apariţiilor, mulţimea a auzit un tunet care a fost urmat de un fulger iar un nor alb a rămas câteva minute deasupra copacului. Un alt fenomen sesizat de cei prezenţi la locul apariţiilor, au fost colorările de diferite nuanţe pe feţele oamenilor, pe haine, pe arbori şi pe pământ. Toate aceste semne au demonstrat că, Sfânta Fecioară, a fost prezentă acolo la timpul stabilit, dar nu erau prezenţi cei trei vizionari.

Sfânta Fecioară va apare din nou pe data de 19 August. Copiii fuseseră eliberaţi, iar Lucia se afla împreună cu Francisc şi cu un alt văr, pe locul numit Valinhos, proprietatea unuia dintre unchii ei. Pe la ora patru dupa-amiaza, au început să se producă modificările atmosferice specifice apariţiilor Sfintei Fecioare, la Cova da Iria. Atunci Lucia a trimis repede după Iacinta. La sosirea acesteia, Sfânta Fecioară tocmai apăruse deasupra unui stejar verde, puţin mai mare decât cel de la Cova da Iria.
A avut loc următoarea convorbire:
LUCIA: Ce doriţi de la mine, Doamnă?
SFÂNTA FECIOARA: Doresc să continuaţi să mergeţi la Cova da Iria în zilele de 13 şi să continuaţi să spuneţi Rozariul în fiecare zi. În ultima lună, voi face minunea, pentru ca toţi să creadă.
LUCIA: Ce doriţi să se facă cu banii pe care oamenii îi lasă la Cova da Iria?
SFÂNTA FECIOARA: Faceţi două brancarde. Pe prima o veţi purta tu cu Iacinta şi cu alte două fetiţe îmbrăcate în alb; pe a doua să o poarte Francisc cu alţi trei băieţei. Banii oferiţi sunt pentru sărbătoarea Fecioarei Rozariului şi ce prisoseşte pentru o capelă care va trebui construită.
LUCIA: Aş vrea să vă cer să-i vindecaţi pe câţiva bolnavi.
SFÂNTA FECIOARA: Da, îi voi vindeca pe câţiva anul acesta.
Şi luând o înfăţişare mai tristă, Ea le recomandă încă o dată practica mortificării, spunând în încheiere: “Rugaţi-vă, rugaţi-vă mult şi faceţi sacrificii pentru păcătoşi, pentru că multe suflete merg în infern, pentru că nu au pe nimeni care să se roage pentru ele”.
Sfânta Fecioară începe apoi să se înalţe în direcţia răsăritului.
Cei trei copii au tăiat ramurile copăcelului deasupra căruia li s-a arătat Sfânta Fecioară şi le-au dus acasă, pentru că răspândeau un parfum frumos mirositor.

(Cf. Antonio A. Borelli, FATIMA, Mesaj de tragedie sau speranţă?, Luci sull’Est, 2006, 42-44).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>