Ce s-a întâmplat cu cei trei vizionari după incheierea apariţiilor Sfintei Fecioare la Fatima

Ce s-a întâmplat cu cei trei vizionari după incheierea apariţiilor Sfintei Fecioare, la Fatima?
După cum se ştie din convorbirile avute de Lucia cu Sfânta Fecioară, Iacinta şi Francisc vor muri în câţiva ani de la incheierea apariţiilor. Lucia va trăi pâna la 97 de ani pentru a putea transmite omenirii mesajele Sfintei Fecioare Maria din timpul apariţiilor.

În timpul scurt pe care l-au petrecut pe acest pământ după apariţii, Francisc şi Iacinta, au avut mai multe viziuni.


Lucia povesteşte despre Francisc că, într-o zi pe când se aflau cu oile în locul numit Pedreira, a avut încă o dată viziunea Infernului şi că era foarte speriat. Dorinţa lui cea mai mare era să-l mângâie pe Domnul nostru îndurerat de păcatele oamenilor


În luna octombrie a anului 1918, cei doi fraţi, Francisc şi Iacinta Marto, s-au îmbolnăvit aproape în acelaşi timp. În timpul bolii celor doi, Lucia îi vizita foarte des, discutând foarte mult despre evenimentele ale căror protagonişti fuseseră.


Francisc a fost răsplătit cu o viziune cerească înainte de a muri. Pe data de 4 Aprilie 1919, el exclamă: “O, mamă, ce lumină strălucitoare acolo, lângă fereastra noastră!”, iar după câteva clipe: “Acum nu mai văd deloc”. Apoi chipul său se ilumină de un surâs angelic şi îşi dădu sufletul.
Francisc va fi înmormântat la Fatima.
Şi Iacinta a avut parte de mai multe viziuni, după apariţiile din 1917. Tot Lucia povesteşte că era împreună cu Iacinta intr-zi în curtea casei sale, când Iacinta o întrebă: “Nu l-ai văzut pe Sfântul Părinte?”, “Nu” – răspunde Lucia, “Nu ştiu cum s-a făcut, dar l-am văzut pe Sfântul Părinte într-o casă foarte mare, îngenuncheat în faţa unei mese, cu mâinile pe faţă şi plângând. În afara casei era lume multă: unii aruncau cu pietre în el, alţii strigau ocări şi îi spuneau cuvinte murdare. Bietul Sfânt Părinte trebuie să ne rugăm mult pentru el!”


Lucia mai povesteşte că Iacinta a mai avut şi alte viziuni legate de Sfântul Părinte, de durerile oamenilor care plângeau de foame şi de războiul care urma să vină (cel de-al doilea război mondial).
La sfârşitul lunii decembrie 1919, Iacinta va fi transportată la Lisabona, unde nu va mai fi vizitată nici de Lucia nici de părinţii ei. La spitalul din Lisabona ea va fi vizitată de mai multe ori de către Sfânta Fecioară care îi anunţă ziua şi ora la care va muri. În ajunul morţii sale cineva o întreabă dacă doreşte să o vadă pe mama ei. Iacinta răspunde: “Familia mea va rămâne puţin timp şi în curând ne vor regăsi în cer. Sfânta Fecioară va mai apărea o dată, dar nu pentru mine, pentru că eu, cu siguranţă, voi muri, cum mi-a spus ea….”.

Sfânta Fecioară a venit să o ia pe Iacinta la 20 februarie 1920.
Iacinta a fost înmormântată în cimitirul Vila Nova de Ourem.
La 12 septembrie 1935, rămăşiţele pământeşti ale Iacintei au fost transferate la cimitirul de la Fatima şi depuse într-un mormânt pregătit special pentru ea şi pentru fratele ei. Pe piatra mormântului erau scrise aceste cuvinte: “Aici odihnesc rămăşiţele pământeşti ale lui Francisc şi ale Iacintei, cărora le-a apărut Sfânta Fecioară”.
În anii 1951 şi 1952, rămăşiţele celor doi au fost transportate în cripta bisericii din Fatima, unde se găsesc şi astăzi.
Procesele de beatificare ale lui Francisc şi ale Iacintei, au fost deschise în anul 1949. La 28 iunie 1999, a fost emis decretul care recunoaşte autenticitatea minunilor necesare pentru beatificare. La 13 mai 2000, Sanctitatea Sa Ioan Paul al II-lea a mers personal la Fatima, unde i-a beatificat solemn, în faţa unei mulţimi de peste 400. 000 de personae, pe servitorii lui Dumnezeu, Francisc şi Iacinta Marto, a căror sărbătoare se celebrează anual în ziua de 20 februarie.

Referinţe bibliografice: Antonio A. Borelli, FATIMA, Mesaj de tragedie sau speranţă?, Luci sull’Est, 2006.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>