Sora Lucia, vizionara de la Fatima

Sora Lucia a fost vizionara de la Fatima, cu care Sfânta Fecioară a purtat convorbirea, singura de fapt dintre cei trei copii care putea să o facă.
Se ştie faptul că la a doua apariţie, la cererea Luciei, Sfânta Fecioară răspunde că în curând îi va lua pe Francisc şi pe Iacinta în cer, iar ea va rămâne pe pământ o vreme pentru a transmite omenirii mesajele sale şi pentru că, Isus doreşte să instaureze în lume devoţiunea pentru Inima Neprihănită a Mariei iar Lucia va avea o mare misiune în acest sens.

Astfel la 17 iunie 1921, Lucia părăseşte localitatea Aljustel şi este primită ca elevă internă la Colegiul „Surorilor Dorotee”, la Vilar, o suburbie a oraşului. La 24 octombrie 1925, Lucia intră în Institutul”Sfânta Doroteea”, este admisă ca postulantă la mănăstirea acestei congregaţii, situată la Tuy, în Spania. La 3 octombrie 1934 ea depune voturile perpetue şi ia în calitate de călugăriţă numele de sora Maria a Îndureratei.
Cu ocazia revoluţiei comuniste din Spania, Lucia este transferată, pentru motive de securitate, la Colegiul din Sardao, din Vila Nova da Gaia-Portugalia, unde a rămas un timp.
La 25 martie 1948, sora Lucia, părăseşte Institutul „Sfânta Doroteea” pentru a intra în carmelul „Sfântul Iosif”, la Coimbra, sub numele de sora Maria Lucia a Inimii Neprihănite.
Fostul duhovnic al sorei Lucia arată motivul pentru care ea s-a transferat de la Institutul Sfânta Doroteea la Carmelul din Coimbra şi anume faptul că era deranjată de nenumărate vizite, unele dintre ele destul de impertinente şi indiscrete, care o tulburau. La cerea ei, Sfântul Părinte Papa aprobă transferul. Din momentul transferului sora Lucia nu a mai primit nici o scrisoare, nici vizite, ea fiind înştiinţată în scris de cererile persoanelor care doreau să ajungă la ea. Cei care o vizitau erau cei care obţineau autorizaţie de la Sfântul Scaun.
În timpul vieţii sale sora Lucia a avut mai multe viziuni. Întregul mesaj al Sfintei Fecioare este un îndemn la pocăinţă şi la convertire, care a dorit să se adreseze lumii contemporane, încercând să o conducă pe calea Mântuirii, prin Isus Cristos.
Sora Lucia va lăsa mărturiile sale şi în scris.

Lucia moare la 13 februarie 2005, la vârsta de 97 de ani, fiind înmormântată la Carmelul din Coimbra, Portugalia.
Un an mai târziu, pe 19 februarie 2006, rămăşiţele pământeşti ale Sorei Lucia vor fi duse în Bazilica din Fatima. Pe piatra Sorei Lucia scrie: “SORA MARIA LUCIA A LUI ISUS ŞI A INIMII NEPRIHĂNITE/ CĂREIA I-A APĂRUT SFÂNTA FECIOARĂ”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>