Ce fel de om doresc să fiu-Generozitatea

Ce fel de om doresc să fiu

Generozitatea este virtutea care învinge zârcenia, avariţia.
Isus îi apreciază şi îi lauda pe cei generoşi, cel mai evident caz este cel al văduvei care a dat tot ceea ce avea, un bănuţ.

Isus îi recunoaşte şi îi şi răsplăteşte pe generoşi: „Veniţi, binecuvântaţii Tatălui meu, moşteniţi împărăţia care a fost pregătită pentru voi de la crearea lumii, căci am fost flămând şi mi-aţi dat să mănânc, am fost însetat şi mi-aţi dat să beau, am fost străin şi m-aţi primit, gol şi m-aţi îmbrăcat, bolnav şi m-aţi vizitat, am fost la închisoare şi aţi venit la mine” Mt 25, 34-36). „Adevăr vă spun: tot ce aţi făcut unuia dintre fraţii mei cei mai mici, mie mi-aţi făcut” (Mt 25, 40).

Isus ne învată că generozitatea înseamnă nu numai a dărui ceva material ci mult mai mult: a zâmbi celui trist şi apăsat de durere sau de diferite probleme, a sta câteva clipe cu cineva care trăieşte în singurătate, o vorba de consolare adresată celui care plânge, o strângere de mână celui care are nevoie de curaj, a te ruga pentru cei dragi şi pentru toţi oamenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>