Vrăjitoarele îi toacă banii Oanei Zăvoranu

Într-un articol de acum câteva zile, se spune că mama Oanei Zăvoranu este supărată pentru că vrăjitoarele îi toacă banii fiicei sale, (vedeta de televiziune care este foarte mediatizată în ultimul timp) care si-a pierdut minţile apelând la vrăjitoare pentru că este nerăbdătoare să afle ce îi rezervă viitorul.

După cum reiese din acelaşi articol, fiica a făcut ce a văzut că a făcut şi mama ei. Îmi pun întrebarea: de ce se mai supără mama Oanei?

Probabil că o parte dintre persoanele care citesc s-au au citit acel articol se întreabă dacă mergând la vrăjitoare sau vrăjitor chiar poţi afla viitorul sau dacă se întâmplă ceea ce i se cere vrăjitoarei să facă. Da, chiar se întâmplă.

Morala creştină ne învaţă că magia sau vrăjitoria este o formă foarte gravă de superstiţie. Este încercarea de a capta puterile oculte pentru a le pune în serviciul propriu.

Magia sau vrăjitoria este şi mai condamnabilă atunci când este însoţită de intenţia de a face rău altei persoane pentru că se recurge la ajutorul diavolului. Aceasta este Magia neagră. Vrăjitorul sau vrăjitoarea procură ceva din trupul persoanei căreia vrea să-i facă rău (unghie, păr, ş.a.) sau un obiect care i-a aparţinut acesteia şi arzând, îngropând sau înţepând cu acul respectivele lucruri în timp ce spune formule magice doreşte ca acelaşi lucru să i se întâmple persoanei căreia îi aparţin lucrurile.

Magia a fost şi este prezentă la toate popoarele şi este practicată nu numai de lumea simplă, ignorantă, dar şi de cei situaţi în cercurile aşa zise înalte. Ea a fost practicată de exemplu şi de Hitler şi de conducătorii sovietici în scopul captării forţelor oculte pentru a putea domina lumea.

Încă din Vechiul Testament, Dumnezeu s-a revelat poporului său Israel, ca fiind unicul şi adevăratul Dumnezeu, Tatăl plin de iubire faţă de oameni. În acest fel, Dumnezeu a dorit să-l elibereze pe om de frica ce teroriza lumea păgână, adică frica de forţele oarbe şi magice ale naturii personificate în idoli.

În Noul Testament, Isus arată că Dumnezeu Tatăl este plin de iubire faţă de om, de aceea s-a străduit să combată concepţia magică-sacrală păgână de care erau contaminaţi contemporanii săi.

Isus combate această concepţia magică păgână prin câteva minuni pe care le-a săvârşit. Un exemplu este cel al femeii care suferea de hemoragie, de foarte mulţi ani. Ea şi-a propus să-l atingă pe Isus, pentru că să se vindece. După ce îi atinge haina, se vindecă, dar Isus o demască public şi îi spune: „credinţa ta te-a vindecat”. Exista mentalitatea magică păgână de a atinge un obiect, o persoană sacră, adică un idol, pentru a face să iasă o putere miraculoasă. Isus spune: credinţa ta te-a vindecat, nu faptul că m-ai atins. Credinţa este una, iar magia este cu totul altceva.

Cred că cei care vor să mergă la vrăjitor sau vrăjitoare trebuie să-şi pună înainte de a merge următoarea întrebare: “Eu cu cine sunt, cu Dumnezeu sau cu Satana?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>