Viaţa este începutul veşniciei

La întrebarea “Ce este viaţa” a răspuns în mai multe moduri şi înţelepciunea populară. Unul dintre aceste răspunsuri este următorul:

“Într-o zi splendidă de vară, pe la amiază, se făcu mare linişte în pădure. Toate vieţuitoarele se odihneau: animalele se retrăseseră în culcuşurile lor, iar păsările prin cuiburi îşi băgară capul sub aripi. Deodată piţigoiul îşi scoate capul şi întreabă: Ce este viaţa? Toţi au fost surprinşi de această întrebare. Li se părea greu de răspuns.

Tocmai în acel moment o roză îşi desfăcea floarea, lăsând petalele una peste alta. Ea luă cuvântul şi spuse: Viaţa este o deschidere! Un fluture foarte frumos colorat începu să zboare din floare în floare şi spune: Viaţa este numai bucurie şi strălucire solară. Jos pe pământ o furnică trăgea după ea un pai de grâu de zece ori mai mare decât ea. Furnica spune: Viaţa nu este mai mult decât trudă şi muncă. Era cât pe ce să se işte o ceartă mare, dacă nu ar fi venit o ploaie fină, care spuse: Viaţa este formată din lacrimi, da, doar lacrimi. Dar deasupra lor plutea în cercuri şi plin de maiestate un vultur care spuse: Viaţa este o năzuinţă spre cele de sus!

http://youtu.be/Bdx4xrZ8XnQ

Apoi veni noaptea. Târziu în noapte, un om mergea acasă pe străzile goale. Venea de la o petrecere şi-şi spuse: Viaţa este o continuă căutare a fericirii şi o înlănţuire de decepţii.
Dar după noaptea lungă, veniră şi zorii dimineţii şi spuseră: Aşa cum noi suntem începutul zilei care vine, la fel, viaţa este începutul veşniciei”.

http://youtu.be/12Rz2i4DxHo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>