Pacea perfectă

     Un rege a anunţat într-o zi că va oferi un mare premiu artistului care va reuşi să picteze un tablou care va exprima pacea perfectă. După ce artiştii care s-au înscris la această competiţie au terminat lucrările, s-a organizat expoziţia pentru ca regele să poată alege tabloul care exprima pacea perfectă. Regele a admirat toate picturile, dar două dintre ele i-au plăcut foarte mult. Trebuia să decidă care dintre ele va primi marele premiu.

     Primul tablou reprezenta un lac liniştit. În lac se reflectau munţii care îl înconjurau, iar deasupra domina un cer albastru pe care se aflau câţiva nori albi. Cei care au privit tabloul spuneau că acesta redă pacea perfectă.

     Al doilea tablou reprezenta nişte munţi prăpăstioşi şi dezgoliţi, iar deasupra lor se afla un cer furios din care parcă se dezlănţuia o furtună cu tunete şi fulgere. La poalele muntelui se vedea un torent înspumat de ape. Priveliştea nu părea deloc pacifică. Privind cu atenţie, regele observă că în spatele cascadei se afla un copăcel care crescuse într-o fisură a stâncii. În acest copac era un cuib în care stătea liniştită o păsărică….Pacea perfectă.

     Premiul a fost câştigat de artistul care a pictat cel de al doilea tablou. De ce? „Pentru că, a explicat regele, pace nu înseamnă să te afli într-un loc unde nu este zgomot, nu sunt probleme, nici munci grele sau durere. Pacea înseamnă puterea, ca, în ciuda acestor condiţii, să ne menţinem calmul în adâncul inimii. Acesta este adevăratul sens al păcii”.

     Pentru tine ce înseamnă „Pacea perfectă”? Cine sau ce îţi dă cu adevărat pacea inimii?

One thought on “Pacea perfectă

  1. Pingback: ALICE IN TARA MINUNILOR de Lewis Caroll – Capitolele 7-8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>