Ajutor

        Fiecare dintre noi am avut nevoie de ajutor la un moment dat, pe care l-am primit în mod dezinteresat. Astfel am fost ajutaţi să urcam trepte spre perfectionarea profesională sau poate spre perfecţionarea sufletească sau pur şi simplu să ne îndeplinim o datorie. La rândul nostru, am ajutat pe alţii, dar ceea ce vreau să remarc aici este faptul ca nici un ajutor oferit cuiva nu ramâne fără răsplată. Sub o formă sau alta, când nici nu ne aşteptăm, Dumnezeu întoarce binele făcut. Spun acest lucru din experienţa personală dar şi din ceea ce spun ceilalţi.

        „Într-o noapte, pe la ora 23,30 o femeie afroamericană destul de în vârstă încerca să facă faţă unei furtuni puternice într-un adăpost aflat pe o şosea din Alabama. Maşina ei se stricase şi avea nevoie disperată ca cineva să o ia de acolo. Udă până la piele, s-a hotarât să oprească prima maşină pe care o vede. Un tânăr alb a oprit ca s-o ajute, în ciuda tuturor conflictelor existe în anii ’60. Tânărul a dus-o într-un loc sigur, a ajutat-o să obţină asistenţă medicală şi a urcat-o într-un taxi.
Ea părea destul de grăbită. A notat adresa tânărului, i-a mulţumit şi a plecat. După şapte zile, cineva a sunat la uşă. Spre marea lui surpriză, i-a fost adus acasă prin poştă un televizor color cu un ecran imens. În colet se afla un bileţel pe care scria: „Mii de mulţumiri pentru ajutorul de pe şosea. Ploaia ajunsese să-mi înece nu numai hainele, ci şi sufletul. Atunci aţi apărut dumneavoastră. Datorită acestui lucru am putut să ajung la timp la patul bărbatului meu aflat în agonie, exact înainte de a muri. Dumnezeu să vă binecuvânteze pentru ajutorul dezinteresat pe care mi l-aţi dat mie şi altora. Cu respect, soţia lui Nat King Cole” (Vitamine pentru suflet-vol 1).

        Tu ai avut parte vreodată de un ajutor dezinteresat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>