Ţeluri mari

        Fiecare om a fost înzestrat de Dumnezeu cu daruri deosebite şi urmând cursul vieţii fiecare a urcat anumite trepte. Dar oricât ar fi urcat de sus un om trebuie să aibă în continuare ţinte înalte ştiind că Dumnezeu i-a dat putere pentru a junge unde este şi în acelaşi timp îl va ajuta să meargă mai departe, să ţintească mai sus. El, Dumnezeu face să se nască în om dorinţele cele bune şi îl ajută să le ducă la bun sfârşit.

        Un profesor le-a dat posibilitatea elevilor săi de a alege între trei examene: unul de 50 de întrebări, unul de 40 de întrebări iar cel de-al treilea de 30 de întrebări.

        Profesorul îi notează astfel pe elevii săi: celor care au ales testul cu 30 de întrebări le-a pus câte un 8 deşi dăduseră răspunsurile corecte la toate întrebările, celor care au ales testul cu 40 de întrebări le-a pus câte un 9 deşi greşiseră mai mult de jumătate dintre răspunsuri iar celor care au ales testul cu 50 de întrebări deşi rezolvaseră foarte puţine întrebări le-a pus câte un 10. Apoi profesorul le explică elevilor săi că dorinţa sa a fost să verifice hotărârea lor de a ţinti cât mai sus şi nu cunoştinţele lor.

2 thoughts on “Ţeluri mari

  1. Pingback: BLOGOSFERA , blog, bloggeri...

  2. Pingback: DILIGENTA, o trăsură cu istorie zbuciumată - Povestiri de lecturi școlare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>