Turnul Babel

     Deseori auzim expresia “Este ca la Turnul Babel aici!”, cu alte cuvinte nu se mai înţelege nimic. Vedem în jurul nostru diferite situaţii de acest gen: politicienii nu se mai înţeleg între ei, patronii şi angajaţii nu se mai înţeleg, uneori copiii şi părinţii nu se mai înţeleg…ş.a.m.d.

     Cartea Sfântă, Biblia, ne relatează că urmaşii lui Noe au coborât după potop de pe Munţii Armeniei într-o câmpie mare şi roditoare, unde s-au aşezat, s-au înmulţit şi vorbeau o singură limbă. Dumnezeu dorea ca oamenii să se împrăştie pe pământ dar ei nu au ascultat şi au început să construiască o cetate şi un turn care să ajungă până la cer înainte de a se împrăştia peste tot: “Haidem să ne facem un oraş şi un turn al cărui vârf să ajungă la cer şi să ne facem faimă înainte de a ne împrăştia pe faţa a tot pământul” (Gen 11,4).

      Dumnezeu a încurcat limbile oamenilor încât nici unul nu mai înţelegea graiul altuia. Oamenii au fost nevoiţi să înceteze de a mai zidi, iar cetatea pe care începuseră să o zidească a primit numele Babel, adică încurcătură.

     Atunci oamenii s-au despărţit şi s-au dus în alte ţinuturi astfel s-au format diferite popoare şi ţări. Din acel timp, păcatul s-a inmulţit din nou, mintea oamenilor s-a întunecat încât nu-l mai cunoşteau pe Dumnezeu. Ei  au început să se închine la creaturi. Puţini oameni au rămas credincioşi lui Dumnezeu.

     Care să fie motivul pentru care astăzi oamenii nu se mai  înţeleg? Să fie neascultarea faţă de Dumnezeu?  Tu ce părere ai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>