Marea convertire

     După minunea de pe drumul Damascului, Saul s-a ridicat ajutat de către însoţitorii săi pentru că nu vedea nimic. Cei care îl însoţeau l-au luat de mâîini şi l-au condus la Damasc unde timp de trei zile nu a mâncat nimic, nici nu a băut ci s-a rugat în permanenţă.

     În Damasc se afla un ucenic al lui Isus care se numea Anania. Acestuia i s-a arătat Isus într-o vedenie şi i-a spus să meargă la Saul din Tars, care se afla în casa lui Iuda. Anania a răspuns: „Doamne, am auzit de la mulţi cât rău le-a făcut omul acesta sfinţilor tăi în Ierusalim. Şi aici are împuternicire de la mai-marii preoţilor să-i pună în lanţuri pe toţi cei care cinstesc numele tău”. Isus i-a spus: „Mergi, pentru că acesta este un vas pe care mi l-am ales ca să poarte numele meu înaintea popoarelor , înaintea regilor şi a fiilor lui Israel. Eu îi voi arăta cât trebuie să sufere el pentru numele meu”.

     Anania s-a dus, şi-a pus mâinile asupra lui şi a spus: „Frate Saule, Domnul Isus, care ţi-a apărut pe drum când ai venit, m-a trimis ca să-ţi recapeţi vederea şi să te umpli de Duhul Sfânt”. Îndată i-au căzut de pe ochi ca nişte solzi şi şi-a recăpătat vederea. S-a sculat şi a fost botezat. Din acest moment el va fi numit cu numele de creştin, Paul sau Pavel.

     Paul a mâncat şi şi-a refăcut puterile. Apoi a rămas câteva zile cu ucenicii din Damasc, şi îndată a intrat în sinagogi şi a început să predice că Isus este Fiul lui Dumnezeu. Evreii au vrut să-l omoare, dar ucenicii l-au pus într-un coş şi l-au lăsat, noaptea, în jos cu funiile peste zidurile cetăţii, şi aşa a scăpat de mâinile lor.

     Referinţe bibliografice: Mica Biblie, Istoria sacră a Vechiului şi Noului Testament, Editura ARCB, Bucureşti 2004.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>