Din cartea Înţelepciunii (2)

     “Iubiţi dreptatea, voi care conduceţi pe pământ; aveţi gânduri drepte despre Domnul; căutaţi-l cu inima sinceră,  căci el se lasă găsit de cei care nu vor să-l pună la încercare şi se arată celor care nu refuză să creadă în el.

     Gândurile perverse îndepărtează de Dumnezeu şi dacă atotputernicia lui este pusă la încercare îi face de ocară pe cei fără de minte. Căci înţelepciunea nu poate să intre într-un suflet care unelteşte răul, nici să locuiască într-un trup subjugat păcatului.

    Duhul Sfânt, povăţuitorul oamenilor, fuge de făţărnicie, se îndepărtează de cugetele nechibzuite şi este alungat când se apropie nedreptatea.

     Înţelepciunea este un duh care îi iubeşte pe oameni, dar nu-l va lăsa nepedepsit pe cel care rosteşte cuvinte de blasfemie, căci Dumnezeu îi pătrunde gândurile cele mai ascunse, îi vede clar inima şi-i aude cuvintele.  Duhul Domnului umple universul, cuprinde toate şi aude orice glas” (Înţ 1, 1-7).

3 thoughts on “Din cartea Înţelepciunii (2)

  1. Pingback: ARHITECTURA ORGANICA , Casa Nautilus

  2. Pingback: BUDAPESTA, oraş frumos al Europei | Zinnaida

  3. Pingback: ARHITECTURA ORGANICA , Casa Nautilus | Zinnaida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>