Imnul dragostei

din Prima Scrisoare a Sfântului Paul către Corinteni, pe care a scris-o în cea de-a treia călătorie: 

     „Şi eu vă voi arăta o cale şi mai minunată. Dacă aş vorbi limbile oamenilor şi ale îngerilor, dar nu aş avea iubire, aş deveni o aramă sunătoare sau un chimval a zăngănitor.  Şi dacă aş avea darul profeţiei, şi dacă aş cunoaşte toate misterele şi toată ştiinţa, şi dacă aş avea toată credinţa aşa încât să mut munţii, dacă n-aş avea iubire, n-aş fi nimic.  Şi dacă toată averea mea aş da-o ca hrană săracilor, şi dacă mi-aş da trupul ca să fie ars b, dar n-aş avea iubire, nu mi-ar folosi la nimic.


      Iubirea este îndelung răbdătoare, iubirea este binevoitoare, nu este invidioasă, iubirea nu se laudă, nu se mândreşte.  Ea nu se poartă necuviincios, nu caută ale sale, nu se mânie, nu ţine cont de răul [primit].  Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.  Toate le suportă, toate le crede, toate le speră, toate le îndură.


        Iubirea nu încetează niciodată. Profeţiile vor dispărea, limbile vor înceta. Ştiinţa se va sfârşi.  Căci noi cunoaştem în parte şi profetizăm în parte,  însă când va veni ceea ce este desăvârşit, ceea ce este în parte va dispărea.  Când eram copil, vorbeam ca un copil, gândeam ca un copil, judecam ca un copil. Când am devenit matur, m-am lăsat de cele copilăreşti.  Căci acum vedem ca în oglindă, neclar c, dar atunci [vom vedea] faţă în faţă. Acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte pe deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.  Iar acum rămân acestea trei: credinţa, speranţa şi iubirea. Dar mai mare decât toate acestea este iubirea”(1Cor 13, 1-13)

4 thoughts on “Imnul dragostei

  1. Pingback: RULADA DE CARNE CU OUA. Retete culinare pe inteles

  2. Pingback: VRAJITOARE BUNE SI VRAJITOARE RELE... - 1

  3. Pingback: VIENA : Palatul Schonbrunn | Zinnaida

  4. Pingback: VIENA : Palatul Schonbrunn | Zinnaida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>