Sfântul Ştefan

     Sfântul Ştefan este primul dintre martiri, primul care îşi dă viaţa pentru Isus Cristos. La zece zile de la Înălţarea lui Isus la cer, în ziua de Rusalii sau coborârea Duhului Sfânt, se formează prima comunitate creştină. Apostolii au început să predice învătătura lui Isus ceea ce a dus la declanşarea persecuţiilor din partea autorităţilor religioase evreieşti, din care făcea parte şi Saul din Tars  Apostolii erau umiliţi prin bătăile cu vergi sau aruncaţi în închisori, dar după ce erau eliberaţi reluau predicarea evangheliei. Prima comunitate creştină, dorind să îndeplinească integral porunca dragostei frăţeşti, a pus în comun toate bunurile şi se împărţea în fiecare zi fiecăruia ceea ce era necesar pentru viaţă.

     Când comunitatea creştină s-a mărit, apostolii au încredinţat administrarea bunurilor celor şapte diaconi numiţi şi „miniştri ai carităţii”. Între cei şapte diaconi se afla un tânăr care se numea Ştefan care pe lângă administrarea bunurilor materiale vestea cu mult zel „Vestea cea bună”.

     Ştefan avea mult succes în vestirea evangheliei de aceea evreii l-au dus cu sila în faţa Sinedriului acuzându-l că vorbeşte împotriva Legii şi a Templului.

     După cum ne relatează Faptele Apostolilor, Ştefan a încercat să le lumineze minţile adversarilor săi făcănd un rezumat al istoriei poporului evreu de la Adam până la regele Solomon, arătând apoi că nu a rostit blesteme nici la adresa lui Dumnezeu, nici a lui Moise, nici a legii sau a Templului. Apoi Ştefan demonstrează că Dumnezeu şi-a arătat slava în afara Templului şi se pregătea să expună învăţătura despre Isus dar adversarii săi nu au mai suportat şi l-au scos afară din oraşul Ierusalim unde l-au omorât lovindu-l cu pietre. Saul participă la omorârea Sfântului Ştefan

One thought on “Sfântul Ştefan

  1. Pingback: DRAGOSTE CURATA - Lecturi distractive pentru vacanta si weekend

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>