Iubesc viaţa

     „Iubesc viaţa pentru că ştiu şi susţin că este cel mai mare dar ce ne-a fost dat, pentru că a fost primul lucru primit şi va fi ultimul ce-mi va fi luat. Am trecut prin nenumărate experienţe de viaţă, prin toată lumea, dar valoarea celei mai neînsemnate dintre ele întrece tot aurul din lume.

     Iubesc viaţa, domnilor, mă bucur de ea! Mă bucur de căldura blândă a soarelui în fiecare dimineaţă, de nopţile atât de reci şi întunecoase care îmi transformă ferestrele în oglinzi.

     Iubesc viaţa pentru că în fiecare zi îmi va dărui noi experienţe şi fiecare dintre ele îmi va aparţine şi se întipăresc toate în sufletul mei.

     Iubesc viaţa pentru că am gustat-o şi gustul ei dulce+acrişor mă fascinează; iar dacă vreun bine mi-a fost plătit cu rău, acest lucru nu trebuie să mă deprime.

     Iubesc viaţa pentru că ea m-a învăţat că nu binele altuia mă înalţă; că a iubi este mai frumos decât a fi iubit; şi nu cred că cineva m-ar putea contrazice.

     Iubesc viaţa cu toate capriciile ei, cu toată otrava şi răutatea ei, căci, dacă nu ar exista răul, cum am putea să ne bucurăm de bine?

     Iubesc viaţa şi cel mai mult iubesc dragostea pe care am găsit-o în ea; acea dragoste care mă ajută mereu să iubesc viaţa aşa cum nu a fost iubită niciodată.

     Iubesc viaţa pentru că sunt şi nimeni nu poate să şteargă existenţa mea de ieri sau de acum. O iubesc pentru că ştiu că într-o zi soarele dimineţilor mele se va stinge şi atunci voi şti de ce iubeam atât de mult viaţa, cu atâta dragoste.

     Îţi multumesc Doamne pentru darul tău din dragoste: VIAŢA” (Vitamine pentru suflet – Mulţumiri lui Milagros Rodriguez Palomino).

     Întrebările Ce este viaţa? Ce este omul?, au preocupat mintea fiecărui om la un moment dat, la vârsta întrebărilor, în anumite momente fericite sau momente dificile ale vieţii. Sunt mulţi oameni cufundaţi în realităţile acestui pământ şi care sunt dominaţi de ele. Aceştia se simt asupriţi, de accea, nu pot iubi viaţa, dar cei care încep să-l iubească pe Isus, să-şi fixeze privirea spre el şi spre crucea sa, acela începe să trăiască, să se bucure că există, să iubească viaţa.

      Ce este Viaţa?

      Ce este omul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>