Intrarea triumfală a lui Isus în Ierusalim

     Isus se îndreaptă spre Ierusalim pentru sărbătorirea ultimului Paşti din viaţa sa pământească. Cu o seară înainte poposeşte în Betania, în casa prietenului său Lazăr şi a surorilor lui, Maria şi Marta. Aici s-au adunat mulţi dintre adepţii săi, unii din Galileea alţii locuitori ai Ierusalimului. Dis de dimineaţă Isus pleacă însoţit de această mulţime, iar pe drum i se alătură alţi oameni. Isus alege să călărească pe un măgar, care îi este adus din satul Betfaghe, de lîngă Ierusalim.

      Isus, însoţit de acel alai, intră în Ierusalim. Unii îşi aruncau mantiile pe jos pentru ca măgarul să calce ca pe un covor, alţii alergau înainte şi apoi aruncau în calea Sa, ramuri de măslin şi de palmier, pe care le rupeau din arborii pe care îi găseau în calea lor – „Ajungând aproape de coborârea Muntelui Măslinilor, toată mulţimea discipolilor, bucurându-se, a început să-l laude pe Dumnezeu cu glas puternic pentru toate minunile pe care  le-au văzut, spunând: Binecuvântat cel ce vine, Regele, în numele Domnului! Pace în cer şi glorie în înaltul cerurilor!” (Lc 19, 37-38).

      Faptele petrecute cu ocazia intrării lui Isus în Ierusalim, corespund cu ceea ce preziseseră cu mai multe secole înainte profeţii. Toate acestea arătău că Isus este Mesia, dar după câteva zile va fi răstignit.

      „Isus vrea să intre, şi astăzi, triumfător, în viaţa oamenilor, călare pe un biet animal, vrea să-L mărturisim, in simplitatea lucrului bine făcut, prin bucuria noastră, prin liniştea noastră, prin preocuparea noastră sinceră pentru ceilalţi. El vrea să se facă prezent în noi, prin intermediul împrejurărilor existenţei umane” (Francesco Fernandez Carvajal, De vorbă cu Dumnezeu, Editura Ars Longa, 2000).

FLORIILE

 

One thought on “Intrarea triumfală a lui Isus în Ierusalim

  1. Pingback: ZIUA MONDIALA A TEATRULUI -2- DRAMATURGUL | Zinnaida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>