7 thoughts on “Robia sexualităţii

 1. Un mic serial pe care ar trebui sa-l vada, in primul rand, preadolescentii si adolescentii. L-ai aratat elevilor de la scoala ta ?

 2. Da, Zina! Din 2006 pana in 2008 am fost voluntar intr-un proiect pentru prevenirea HIV/SIDA si a violentei in familie. Începând din 2008, acest film a fost vizionat de toţi elevii claselor a VII a şi a VIII a din şcolile în care îmi desfăşor activitatea. Sper că le-a fost de folos! Acum l-am găsit pe You Tube şi am considerat că este bine să îl pun şi aici.

  • Ai facut foarte bine ! Si eu l-am dat mai departe pe FB, TW si G+ ! Nu stiu daca profesorii il vor arata elevilor lor, dar parintii ar trebui cu totii sa faca asta. Parintii preadolescentilor si adolescentilor.

 3. Mie mi se pare o demonstratie convingatoare.
  PS. am citit undeva, cred ca ceva scris de Camus ( pe care de cativa ani nu-l mai apreciez), ca peste 50% dintre criminalii condamnati la moarte asistasera la cel putin o executie publica…

 4. Chiar am urmarit tot filmuletul si, trebuie sa recunosc, sunt destule de multe chestii corecte – in special partea in care spune ca, in zilele noastre, alegerea (ca si consecintele) ne apartine doar noua si ca nu mai exista legi care sa ne protejze.

  Pe de alta parte insa, ca sa joc rolul avocatului diavolului, cred ca este mult prea alarmist. Si ma refer aici in special la partea care se refera la prezervative – da, este adevarat ca nu ofera o protectie 100%, dar nici intr-un caz de doar ~80% cum se spune in film. In realitate, daca este de calitate si este folosit cum trebuie, un prezervativ ne protejeaza in peste 99% din cazuri.

  Si poate nu vei fi de acord cu mine, dar nu cred ca abstinenta pana la casatorie, mai ales in conditiile in care in ziua de azi vedem tot mai multe casatorii undeva in jur de 30 de ani, dupa ce ambii parteneri si-au terminat educatia si au un o cariera asezata pe o temelie solida, este o solutie. Fie si doar medical vorbind, daca e sa ne referim la hormoni. Era poate o solutie in perioada in care barbatii se casatoreau la 20 de ani cu fete de 16 (vezi cazul bunicilor nostri), dar nu astazi.

  De aceea cred ca trebuie gasita calea de mijloc si anume relatiile cu un numar limitat de parteneri, care, cel putin teoretic sunt exclusivi, fara renuntarea insa la folosirea prezervativului. Si da, poate ca si asa ramane o sansa de unu la o mie sa contactam o boala cu transmitere sexuala, da’ pana la urma o sansa de unu la o mie avem si sa ne rupem gatul, alunecand pe gresia din baie, cand iesim de la dus – nu putem trai chiar intr-o cupola de sticla.

  … just my 2 cents …

  • După cum spune şi Dr. ALBU VAN EEDEN fiecare dintre noi suntem răspunzători de deciziile pe ca le luăm, mai ales după ce mai întâi am fost informaţi…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>