Pledoarie pentru Creator

Titlul articolului meu este de fapt titlul unei cărţi, care îl are ca autor pe Lee Strobel. În timpul studiilor, Lee Strobel credea că Dumnezeu este o noţiune demodată, iar după ce a devenit jurnalist de succes la „Chicago Tribune” susţinea că ştiinţa a făcut ca ideea de Creator să fie irelevantă.


Astăzi, Lee Strobel susţine că ştiinţa indică în direcţia contrară, arătînd că cercetări impresionante din diverse domenii, sprijină tot mai mult concluzia că universul a fost proiectat într-un mod inteligent.
„Pledoarie pentru Creator” reprezintă vocea unită a celor mai renumiţi oameni de ştiinţă ai timpului nostru, care susţin existenţa CREATORULUI, cărora Lee Strobel le-a luat câte un interviu.
Am selectat, pentru a prezenta aici, opiniile a trei cercetători. Primul dintre cei citaţi este cosmologul William Lane Craig, care declară: „Au existat, fără îndoială, epoci în care cultura avea o atitudine mai binevoitoare faţă de creştinism. Dar, în opinia mea, e indiscutabil că n-a existat nicio altă perioadă istorică în care dovezile solide aduse de ştiinţă să fi confirmat mai ferm credinţa în Dumnezeu”.
Arno Penzias, laureat al premiului Nobel: „Astronomia ne conduce spre un eveniment unic, un univers care a fost creat din nimic, un univers care necesită un echilibru foarte delicat ca să poată asigura exact condiţiile necesare pentru ca viaţa să poată exista; şi un univers ce are un plan subiacent (unii ar spune «supranatural»)”.
J. P. Moreland, doctor în ştiinţe: „Ideea este aceasta, domnule Strobel: eu sunt un suflet şi am un trup. Noi nu-i cunoaştem pe oameni studiindu-le trupul. Îi cunoaştem aflând ce simt, ce gândesc, ce îi pasionează, care sunt concepţiile lor despre lume şi aşa mai departe. Privindu-le trupul, putem şti cel mult dacă le place să facă sport, dar asta nu ne prea ajută la nimic. De aceea dorim să pătrundem «înăuntrul» oamenilor ca să-i cunoaştem mai bine.
Deci concluzia mea este că eu sunt ceva mai mult decăt propria mea conştiinţă şi decât trupul meu. De fapt, sunt un «sine», sau un «eu», care nu poate fi văzut sau atins decât dacă mă manifest prin comportament sau prin vorbire. Am liber arbitru pentru că sunt un «sine», sau un suflet, nu doar un creier”.

6 thoughts on “Pledoarie pentru Creator

  1. Draga mea, tocmai ieri ma intrebam cum sa aflu ce este cu tine!
    Ma bucur ca ai reaparut, ma bucur pentru articol!
    Dumnezeu sa te apere, sa ne apere!

  2. Maricica, mă bucur mult că ai reapărut și sper să nu mai dispari iar, așa cum ți-am scris și pe blogul pe care mi-ai lăsat azi un comentariu.
    E foarte interesant subiectul și mă bucur că ai prezentat această carte. Într-adevăr, oamenii de știință și-au schimbat foarte mult atitudinea față de Creație, deci față de Credință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>